CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur, Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü ve Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü’nden emekli olup çalışan vatandaşların tepkisini çekecek düzenlemelerin planlandığını söyledi.

Sosyal Güvenlik Destek Primi tekrar gelecek

Yapılan düzenlemelerin sosyal güvenlik destek primini geri getirmek, sağlık kesintisini artırmak ve ölüm aylığı bağlanmasına yaş sınırı getirmek olduğu öğrenildi. Güzelmansur, Destek priminin geri gelmesiyle ilgili açıklamalarında "Bu çalışmalardan birincisi Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödemesinin geri getirilmesi. Emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışmaya devam edenlerden 2015 yılına kadar yüzde 15 oranında SGDP kesiliyordu. Sonra bu oran yüzde 10'a düşürüldü, 2016'da da tamamen kaldırıldı. SGK'nın ‘vekil yöneticileri' şimdilerde SGDP ödemesini geri getirmek için kanun değişikliği çalışması yapıyor.

Sağlık kesintisi artıyor, ölümlerde yaş sınırı geliyor

SGK ölüm aylığına yaş sınırı getiriyor. Eğer vefat eden eş belli bir yaşın üzerinde değilse aylık bağlanmayacak. Yaş sınırı ise 30-35 aralığında olacak. Emekli olmasına rağmen geçim sıkınsıtıyla baş edebilmek adına çalışan emeklilerin aylık sağlık kesintisi yüzde 5'e çıkacak

Editör: Haber Merkezi