İstanbul
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Çamaşırhanedeki bıçaklı kavga davasında yeni gelişme: 1 sanık serbest bırakıldı

Çamaşırhanedeki bıçaklı kavga davasında yeni gelişme: 1 sanık serbest bırakıldı

Kocaeli'de çamaşırhanede yaşanan ve bir kişinin öldüğü bıçaklı kavga davasında mahkeme, bir sanığın tahliyesine, cinayetle yargılanan sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bir çamaşırhanede çalışan yabancı uyruklu işçiler arasında çıkan ve bir kişinin hayatını kaybettiği bıçaklı kavgaya ilişkin davada mahkeme ara kararını açıkladı. Tutuklu sanıklardan Golbahar P. tahliye edilirken, "kasten öldürme" suçundan yargılanan Mehdi B.'nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Olayda bir kişi hayatını kaybetmişti

Olay, 26 Aralık 2025 akşam saatlerinde Kartepe ilçesi Köseköy Mahallesi Kartal Sokak'ta bulunan bir çamaşırhanede meydana geldi.

İddiaya göre iş yerinde çalışan yabancı uyruklu kişiler arasında başlayan tartışma kısa sürede bıçaklı kavgaya dönüştü. Olayda Abdolraouf Gorgani yaşamını yitirirken, Muhammadsafa A. ağır yaralandı.

Soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından iş yeri çalışanları Mehdi B., Golbahar P. ve Ali K. gözaltına alındı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha sonra Ali K. soruşturma aşamasında tahliye edildi.

Sanıklar mahkemede savunma yaptı

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mehdi B. ile Golbahar P., tutuksuz sanık Ali K. ve taraf avukatları katıldı.

Golbahar P. savunmasında, olay sırasında patronunu aradığını, bıçaklama anına tanık olmadığını öne sürdü. Mehdi B. ile maktulün elinde bıçak gördüğünü ancak ölümcül darbeyi kimin vurduğunu bilmediğini söyledi.

Tutuksuz sanık Ali K. ise maktul tarafından bir odaya kilitlenerek darbedildiğini iddia etti. Mehdi B.'nin kapıyı kırarak içeri girdiğini, ardından taraflar arasında kavga çıktığını belirten Ali K., Mehdi B.'nin arka cebinden çıkardığı bıçağı bir kez savurduğunu gördüğünü ifade etti.

"Kendimi korumak için çakıyı savurdum"

"Kasten öldürme" suçlamasıyla yargılanan Mehdi B. ise maktulle arasında önceden husumet bulunmadığını savundu.

Ali K.'nin darbedildiğini öğrenince odaya gittiğini belirten sanık, maktulün kendisine yumruk attığını, boğazını sıktığını ve çakıyla kasık bölgesinden yaraladığını iddia etti.

Mehdi B., kendisini korumak amacıyla cebindeki çakıyı bir kez savurduğunu, öldürme kastıyla hareket etmediğini ve diğer yaralıyı da kendisinin bıçaklamadığını öne sürdü.

Tanık ifadeleri dosyaya girdi

Duruşmada tanık olarak dinlenen iş yeri çalışanı Semiha Ü., sanık Mehdi B.'nin ailesi tarafından tehdit edildiğini ileri sürerek, onların salondan çıkarılmasının ardından ifade verdi.

Tanık, Golbahar P.'nin iş yerinde çalışanları ayrılmaya teşvik ettiğini iddia ederken, olay günü Mehdi B.'nin maktule yumruk attığını, yaşanan arbede sırasında ise patrona haber vermek için olay yerinden ayrıldığını anlattı.

Mahkeme ara kararını açıkladı

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Ali K. hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmetti.

Tutuklu sanık Golbahar P.'nin tahliyesine karar veren heyet, cinayet suçlamasıyla yargılanan Mehdi B.'nin tutukluluk halinin sürmesine karar verdi. Dava, eksiklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.