İzmir'de camilerin merkezi sistemine şifre kırılarak girilmiş, bir gün önce 'Çav bella', dün de Selda Bağcan'dan bir şarkı çalınmıştı.

İzmir Müftülüğü tedbir amacıyla merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süre son verildiğini açıklamıştı.

Camiye saygısızlığa her kesimden büyük tehki gelirken, başsavcılık yapanları bulmak için çalışma başlattı.

İzmir İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, “Bunlar kim olduklarını bilemediğimiz art niyetli kişiler. Mübarek Ramazan ayında bizim kutsallarımıza, dini değerlerimize bu kadar saygısızlık yapılmasını da anlamış değiliz. Başsavcılığımıza da suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Gelen tepkiler şöyle:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Çirkin saldırı asla kabul edilemez. Mübarek Ramazan ayında Müslümanları derinden yaralayan bir hadise ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuş, bu provokatif eylemi gerçekleştiren, bu çirkin eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medyadan paylaşanlar hakkında soruşturma başlatılmıştır. Takipçisi olacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Beni ve tüm İzmirlileri üzmüştür. Halkımızı birbirine düşürmeye çalışanların bu kadar alçakça provokasyona tevessül etmeleri niyetlerini açıkça ortaya koyuyor. Hedefleri halkımızın birliğini bozmaktır. Bu oyuna gelmeyelim. Provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyorum.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İzmir’de bazı camilerimize yapılan saldırıları lanetliyoruz, bu çirkinliği yapanları şiddetle kınıyoruz. Bu çirkinliği kim yaptıysa muhakkak bulunur. Camiyle sorunu olanın, milletin ta kendisiyle sorunu olduğunu biliyoruz.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Camilerden müzik çalınması bir provokasyondur. CHP olarak bu konuda tavizsiz şekilde üstüne gidilmesini ve kimin yaptığının çıkartılmasını istiyoruz.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel: İzmir’in minarelerinden çav bella çalmak hem ayıptır hem günahtır. Bu densizliği yapanlar kimse derhal yakalanmalı ve yargıç karşısına çıkarılmalıdır. İzmir Müftülüğü bu olayı soruşturmalı ve gerçekleri ortaya çıkarmalıdır. Camilerin ses sistemi yolgeçen hanı olamaz.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan: İnsanların inançlarıyla bu şekilde oynamak, provokasyon çağrısıdır. Bu provokasyona Türk milletinin gelmeyeceğini düşünüyorum.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Dinimize, ezanımıza, kutsalımıza yapılan bu saldırılara karşı bazı kesimlerin sessiz kalmaları da oldukça manidardır. Kendi toplumunun dinine, inancına ve kutsalına sahip çıkmaktan imtina edenler, tarihin sayfalarında daima utançla hatırlanmışlardır. Zira, sükut ikrardan gelir.

Editör: Haber Merkezi