Gazeteci Can  Ataklı son konuşmasında haddini de aşarak Türk Silahlı Kuvvetleri ‘ni (TSK) sözleriyle darbeye çağırdı.  Yargıtay Başkanı’nın ellerini semaya açarak duaya iştirak etmesine içerlenen  Can Ataklı bu durum karşısında TSK’nin tepkisiz kalmasını eleştirdi.

Geçtiğimiz hafta 2021-2022 Adli Yılı açılışında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yaptığı dua esnasında Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın ellerini açarak duaya katılması bazı kesimleri rahatsız etmiş bu konuda Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’yı eleştiri yağmuruna tutmuştu.

Dün ise Can Ataklı eleştirilerin dozunu bir hayli kaçırarak TSK’yi hedef aldı. Can Ataklı Yargıtay Başkanı’nın dua etmesi karşısında TSK’yı adeta darbeye çağırdı.

Ataklı skandal konuşmasında şunları söyledi:

“Türk Ordusu, Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin, laikliğin bekçisidir diye iri iri konuşulur. Benim zavallı demokrat insanlarım o duygu ve düşünce içinde ordularına sarılırlar. Çünkü derler ki “Bu gerici ve irticai faaliyetler çok yükseldi, laiklik ayaklar altında ama benim sağlam bir ordum var geçit vermez” Bakıyorsunuz Yargıtay; yargının kalesi, oranın açılışı tamamen  laikliğe aykırı bir şeyhülislam kılıklı bir herif çıkıyor, Kur’an okuyor, dualar okuyor. Yargıtay Başkanı hiç tepki vermeden eller açılıyor dua ediliyor. Bana bunu “Burası Müslüman ülke daha ne bekliyordun ” diye yutturmaya çalışıyorlar. Akla ziyan aptal aptal savunmalar yapıyorlar. Benim ordum bu konuda tepkisiz, görüşsüz”