Geçtiğimiz günlerde CNNTürk televizyonlarında Türkiye’nin buğday tohumlarının hibrit olduğunu ifade eden Canan Karatay, tohumların İsrail’den ithal edildiğini söylemiş, hibrit buğday olduğunu dile getirmişti.

Hukuki süreç başlatılacak

Sivri dili ve beslenme, diyet üzerine kesin konuşmalarıyla bilinen Karatay’ın Türkiye’nin İsrail’den buğday tohumu ithal ettiğini ve hibrit buğday olduğunu söylemesi üzerine TÜRKTOB Başkanı Savaş Akcan, “Yalancısın! Bu iddiayı ispat etsene, uydurup konuşuyorsun. Tohumculuk hakkında hiçbir bilgin yok ama ahkâm kesiyorsun. Türk tohumculuğu hakkında mesnetsiz ifadeler kullanıp, zaten yeterince olumsuzluklarla mücadele veren Türk çiftçisini ve üreticisini itibarsızlaştırmaya çalışan Canan Karatay hakkında TÜRKTOB olarak hukuki süreci başlatıyoruz.

Hibrit ve GDO aynı şeyler değil

TÜRKTOB, Türkiye’de GDO’lu bir tohum olmadığını, ülkeye girişinin yasak olduğunu ifade ederek herhangi bir somut bulgu olmadan Karatay’ın böyle ifadeler kullanmasına yönelik dava sürecinin başlatılacağını belirtti. Hibrit ve GDO’nun farklı şeyler olduğu söylendi.