Çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul projesi için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu: "Kanal İstanbul'a kazmayı vurduğumuz zaman, dünyada denizcilik ve ulaşım bakımından tarih değişecek, dönüm noktası olacak." dedi.

AKDENİZ BÖLGE TOPLANTISI'NDA KONUŞTU

AK Parti Gençlik Kolları Akdeniz Bölge Toplantısı'nda 'Kanal İstanbul' ile ilgili görüşlerini paylaşan Çavuşoğlu, "Biz bağımsız olmaya çalıştıkça ve güçlendikçe karşımıza çıkan sorunların da boyutu farklılaşıyor, değişiyor." diye konuştu.

Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridorunda yaklaşık 45 kilometre uzunluğunda yapılması düşünülen Kanal İstanbul için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "ihanet" demişti.

'100 KERE İHANETTİR'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir videoda Kanal İstanbul bu şehre 100 kere ihanettir. Birazcık bilimden ve şehircilikten anlayan herkesin vicdanını sızlatacak; bu kadim şehri alt üst edecek projeye sonuna kadar karşıyız." ifadelerini kullanmıştı.

KANALI KULLANAN GEMİLERDEN ÜCRET TALEP EDİLECEK

2011 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın tanıttığı ancak proje detaylarının gizili tutulduğu çılgın projesi kanal istanbul'un güzergahı belli oldu. Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridorunda yaklaşık 45 kilometre uzunluğunda olacak proje, Montrö Boğazlar Sözleşmesi kapsamına girmeyeceği için kanalı kullanan gemilerden ücret talep edilebilecek. Öte yandan İstanbul Boğazı'ndan her yıl 40 binden fazla geminin geçtiği biliniyor.