Yunanistan ile Ege adaları gerilimine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Görüşmeyelim demedik ama görüşme anlamlı olmalı" diyerek, "Yunanistan, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz konularında dürüst değil ve adalete giden yolu engelliyor." açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, . Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Türkiye'ye saldırmasının akıl karı olmadığını ifade ederek "Yunanistan'ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan'ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Yunanistan'a diyoruz. Arkanızda kim var ona bakmayın. Karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın" dedi.
Yunanistan'ın art arda gerçekleştirdiği provokasyon hamleleri son zamanlarda Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliği iyice tırmandırdı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, SETA tarafından düzenlenen Ege ve Doğu Akdeniz'de Türk Dış Politikası" panelinin açılış konuşmasında, Yunanistan ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

YUNANİSTAN AKLINI PEYNİR EKMEKLE Mİ YEDİ?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunan provokasyonlarına ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Verdiğimiz yanıtlar Yunanistan'ı çileden çıkardı" derken, Atina'nın izlediği provokasyon politikasının da yavaş yavaş çöktüğünü ifade etti. Aynı zamanda Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan'ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Yunanistan'a diyoruz. Arkanızda kim var ona bakmayın. Karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın" dedi.

YUNAN BAKAN DENDİAS'A TEPKİ

Atina'nın izlediği politikayı eleştiren Çavuşoğlu, "Başka Dendias (Yunanistan Dışişleri Bakanı) olmak üzere pek çok yetkili aleyhimize konuşmayı sürdürdü" ifadelerine yer verdi.

ABD'NİN TERAZİSİ BOZULDU!

ABD'nin tavrını eleştiren Çavuşoğlu, "Sonuçta ABD'nin terazisi bozuldu. Kendilerini uyardık. Bunların Yunanistan'a bir faydası olmadığını ve çözümden uzaklaştırdığını da söyledik." dedi.

LİBYA İLE HİDROKARBON ANLAŞMASI

Birleşmiş Milletler şu andaki yönetimi meşru görüyor.

MISIR İLE NORMALLEŞME

Çavuşoğlu, Mısır ile normalleşme sürecine ilişkin, "Sürecin yavaş ilerlemesinin nedeni biz değiliz" değerlendirmesinde bulundu.

TAHIL ANLAŞMASI

"Rusya'nın tahıl anlaşması hakkında güvenlik talepleri var" diyen Çavuşoğlu, "Tahıl koridoru görüşmelerimizde Rusya'dan bunu gördük." dedi.

Editör: Haber Merkezi