NBA’de Cleveland Cavaliers forması giyen Türk basketbolcu Cedi Osman’ın sosyal medyada başlattığı kampanyadan elde edilen para sevindirdi.

KAMPANYA BAŞLATMIŞTI

“Her üç sayılık basket için 100 dolar” başlığıyla başlayan kampanyaya birçok sporcu destek verdi. Cedi Osman ve takım arkadaşlarından Larry Nance maçta atılan 25 üç sayılık basket için 10 bin dolar bağışladı. Depremzedeler için başlatılan kampanya ardından birçok sporcu ve başka alandan yurttaşların da desteğiyle giderek büyüdü. 

385 BİN LİRA TOPLANDI

Twitter hesabından kampanyayı başlatan Osman ardından geçtiğimiz günlerde Türk vatandaşı olması konuşulan Anadolu Efes forması giyen Shane Larkin kampanyaya destek oldu. Ardından Arda Turan, Nuri Şahin ve Yusuf Yazıcı kampanyaya destek olan diğer isimlerden oldu. Chicago Bulls maçının ardından açıklamada bulunan Osman, toplamda 385 bin lira biriktiğini açıkladı. 

YEMEKSEPETİ'NİN KURUCUSU NEVZAT AYDIN'DAN CÖMERT DESTEK

Trabzonspor Kulübünün eski yöneticilerinden Yemeksepeti uygulamasının kurucusu ve CEO'su Nevzat Aydın, Osman'ın başlattığı kampanyaya "Nefis kampanya kardeşim. Ben de katılıyorum biraz daha farklı bir şekilde. Her 3 sayılık baskete 10 bin TL depremdeki mağdur vatandaşlarımıza" şeklinde açıklama yaparak depremzedelere destek veren isimler arasına katıldı. Ardından Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol Kulübü de kampanyaya 2500 dolarla katkıda bulundu. 

Editör: Haber Merkezi