Azerbaycan'da katıldığı bir panelde konuşan Prof. Dr. Celal Şengör, "Türkler cahil bırakılmadı, kendi kendilerini cahil ettiler. En cahil Türkler Müslüman Türklerdir. Özellikle Osmanlı Devleti benim kanaatimce Türk tarihinin en alt noktasıdır" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'da katıldığı bir program esnasında soruları cevaplayan Türkiye'nin en önemli jeologlarından Celal Şengör, öğrencilerin kendisine yönelttiği, ''Sizce Türkler modern çağda neden cahil bırakıldı?'' sorusuna Şengör, ''Türkler cahil bırakılmadı, kendi kendilerini cahil ettiler. En cahil Türkler Müslüman Türklerdir'' diyerek yanıt verdi.

ORGAN BAĞIŞI SÖZLERİ AKILLARA GELDİ

Amerikan Bilimler Akademisi ile Rus Bilimler Akademisi'ne üye olmayı başaran tek Türk Jeolog Şengör, yaptığı skandal açıklamalarla da gündeme geliyor. Son olarak en cahil türkler Müslüman Türklerdir diyen ünlü profesör daha öncede 80 döneminde yaşananlar ile ilgili olarak insan dışkısı yemenin işkence olmadığını ve organ bağışı yaparak birkaç dangalak yaşatmak istemediğini belirtmişti. Daha sonra bir radyo programına katılan Şengör, organ bağışı hakkında söylediklerinin yanlış anlaşıldığını savunarak "Ben organ bağışı yerine vücudumu kadavra olarak teslim etmek istiyorum. Organ bağışıyla birkaç dangalak yaşatabilirim ama araştırılmak üzere vereceğim kadavra milyonlarca insanı yaşatabilir" açıklamalarında bulunmuştu. 

Editör: Haber Merkezi