Türk iş adamı, Genç Parti’nin genel başkanı ve Star Tv’nin sahibi Cem Uzan 2002 seçimlerindeki yükselişinin ve vaatlerinin ardından büyük ses getirmişti. Ardından TMSF Uzan’ın adına çıkan yolsuzluk sebepleriyle şirketlerine el koymuştu ve Uzan Fransa’ya bir bakıma iltica etmişti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde uzun süredir yargılanan Cem Uzan ailesiyle birlikte uzun süredir Fransa’da yaşıyordu.

BÜYÜK TARTIŞMA YARATTI

Girdiği duruşmaların birçoğunda suçlarından beraat eden Uzan geçtiğimiz günlerde ülkesine dönüş hazırlığı yaptığını ifade etmişti. Birçok destekçisi Türkiye’ye dönüşünün ardından tekrar siyasete girmesini bekliyordu. Nitekim dönüş hazırlıkları yapan Cem Uzan siyasi tartışmalara sosyal medya hesabı üzerinden başladı. Tek tek paylaştığı gönderilerde belli isimleri hedef alan Uzan 2002 sürecinde başına gelen olaylarda suçlu bulduğu isimleri Twitter hesabından paylaştı ve ülkenin siyasi gündemine oturdu.

BABACAN, ŞENER, ERTÜRK VE GÜNAY'I HEDEF ALDI

Ali Babacan ile Abdüllatif Şener’i hedef alarak “Uzan ailesine kurulan kumpasın sorumlusu hırsızlar diye açıklama belirten Uzan daha sonra “Hırsız TMSF Başkanı Ahmet Ertürk” ve son olarak “Berke Barajı’nı çalan hırsız FETÖ’cü Yusuf Günay” paylaşımında bulundu.   

Editör: Haber Merkezi