ABD'nin kara para aklama suçundan yakalanmasını ve iadesini istediği, Türkiye'de de hakkında karar bulunan Sezgin Baran Korkmaz, tutuklu bulunduğu Avusturya'daki cezaevinden açıklamalarda bulundu.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'ın sorularına avukatları aracılığı ile cevap veren Korkmaz, çarpıcı ifadeler kullandı.

Avusturya'da yabancı bir işadamı arkadaşının evinde kalırken, otele kahve içmeye gittiğinde yakalandığını belirten Korkmaz, sorguda ifadesinin alınmadığını, yalnızca neden yakalandığını söylediklerini bildirdi.

Türkiye'de para verdiği tek bir bürokrat veya gazeteci olmadığını vurgulayan Korkmaz, "Zaten ifadem alınmadığı için yazılanların tümü yalandır" dedi.

Korkmaz, "ABD'de vergi dolandırıcılığıyla elde edilen geliri Türkiye'de aklamakla suçlanıyorsunuz. Savunmanız nedir?" sorusuna da şu cevabı verdi:

"Asla böyle bir şey söz konusu değil. Paranın bana kredi olarak geldiği sözleşmelerle ortadadır. Para gelirken tüm denetimden geçti. Uluslararası finans programlarında denetlenip öyle hesabıma girdi. Para bana geldiği zaman Jacop Kingston, Türkiye'de banka lisansı alacak kadar temizdi. Kendisine Utah Valisi ve Senatosu Türkiye'de iş yapması için referans mektubu vermiştir. Amerika ve Türkiye'nin güvendiği bir adama ben nasıl güvenmeyeyim?"

Editör: Haber Merkezi