5 yılda bir kez yapılan yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti'nin Ümraniye Belediye Başkanlığı için ortak adayı gösterilen ancak seçimi AK Partili rakibine kaptıran Cafer Aktürk, İBB'nin iştiraklerinden Şehir Hatları A.Ş'nin yönetim kurulu başkanvekilliğine getirildi

İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin son yönetim kurulu kararı, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nin 31 Aralık 2019 tarihli sayısında yayımlandı. 

Söz konusunu karara göre;

“… Kimlik nolu İstanbul/Çekmeköy adresinde ikamet eden, Cafer Aktürk 1 yıl için yönetim kurulu başkan vekili olarak seçilmiştir. İstanbul/Ümraniye adresinde ikamet eden Sinan Ulaş Kestioğlu’nun önceki üyeliği sona ermiştir." açıklamasında bulunuldu.

BAŞKANLIK SEÇİMİNİ KAYBETMİŞTİ

Cafer Aktürk, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan belediye seçimlerinde CHP’den Ümraniye belediye başkan adayı olmuştu. İYİ Parti’nin de, aday göstermeyerek desteklediği Aktürk, AK Parti’nin adayı, KİPTAŞ’ın eski genel müdürü İsmet Yıldırım karşısında başkanlık seçimini kaybetti. İsmet Yıldırım yüzde 54,57 oy alırken, Aktürk’ün oyu 37.51’de kaldı.

MANSUR YAVAŞ'LA ÇOK YAKINLAR

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel yönetimler seçiminde Ümraniye Belediye Başkanlığı için yarışan ancak kaybeden Cafer Aktürk, Şehir Hatları A.Ş'nin yönetim kurulu başkanvekilliğine getirildi. Aktürk'ün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile çok yakın olduğu ve seçim döneminde Yavaş'la ortak çalışmalar yaptığı biliniyor.