CHP'li belediyelerde skandalların sonu gelmiyor. Yalova ve Bilecik Belediyelerinin ardından bu kez de Balıkesir'de rüşvet skandalı patlak verdi.

50 BİN TL RÜŞVET İDDİASI

Sabah gazetesinin aktardığı habere göre; Balıkesir'e bağlı Gömeç Belediyesinde Başkan Yardımcılığı ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevlerini yürüten Hüseyin Gazi Pişkin, bir firma adına iş yapan taşeron şirketten 50 Bin TL rüşvet istediği iddiasıyla gözaltına alındı. 22 Mart günü Jandarma tarafından gözaltına alınan Hüseyin Gazi Pişkin, ifade verdikten adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

CHP'li Hüseyin Gazi Pişkin'in rüşvet istediği taşeron yetkilisinin o anları kayda aldığı ortaya çıktı. Taşeron yetkilisi, kayda aldığı görüntüleri Jandarmaya vererek suç duyurusunda bulundu. Konu hakkında inceleme başlatan İçişleri Bakanlığı, soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için CHP'li Hüseyin Gazi Pişkin'i görevden uzaklaştırdı.

GÖMEÇ BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Gömeç Belediyesi, yaşanan skandal oılayın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Gömeç Belediyesi'nde Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Hüseyin Gazi Pişkin, hakkında başlatılan soruşturmanın süresince İçişleri Bakanlığı'nın kararı ile görevden uzaklaştırılmıştır. Bugüne kadar yazılı ve görsel basında yapılan gerçek dışı haberlere mahal vermemek amacıyla kamuoyuna duyurulur"

Editör: Haber Merkezi