Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni aralıksız 23 yıldır yöneten CHP'li Yılmaz Büyükerşen, yargılandığı çeşitli davalardan 'yırtmanın' yöntemini keşfetmiş görünüyor. 84 yaşındaki tecrübeli başkanın 3 davayı lehine sonuçlandırmak için ilginç bir taktiğe başvurduğu ortaya çıktı. 

Yeni Şafak gazetesinin  haberine göre Büyükerşen, yargılandığı davalarda kendisi hakkında beraat kararı veren hakimlerin çocuklarını belediyede işe aldı. Üstelik bu jet istihdam, yargılama devam ederken gerçekleşmiş. Bu olaylardan ilki, tartışmalı 2004 yerel seçimleri sırasında yaşandı.

SEÇİM KURULU BAŞKANININ KIZINA KIYAK

2004 yılında CHP listesi vaktinde teslim edilmeyince Yılmaz Büyükerşen solun tek adayı haline gelmiş ve seçimleri kazanmıştı. Yoğun şaibeye sahne olan seçimler sırasında AK Parti'li müşahitler, hatta AK Parti milletvekilleri dahi İl Seçim Kurulu kararıyla sandık başlarından uzaklaştırılmıştı.

İşte o süreçte kritik rol oynayan dönemin seçim kurulu hakimi M.K.T.'nin kızı S.T., her nasılsa Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde işe başladı. Kariyer basamaklarını hızla tırmanan S.T. şimdi belediyede daire başkanlığı yapıyor. 

HAKARET DAVASINA BAKAN HAKİMİN KIZI KENDİNİ BELEDİYEDE BULDU

2004'teki olaydan 6 yıl sonra Yılmaz Büyükerşen'in başı bu kez tehdit ve hakaret suçuyla derde girmişti. Kurt başkan, davaya bakan Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi V.O.Ö.'ye güzel bir kıyak yaptı. Hakim V.O.Ö.'nün kızı M.S.Ö. belediyede avukat olarak işe başladı. Yargılama devam ederken yapılan bu atama, Büyükerşen ile davalık olan şikayetçilerin tepkisini çekti. Davacılar bu şartlarda adil bir yargılama yapılamayacağını belirterek 'reddi hakim' talebinde bulundu, ancak sözkonusu talep bir üst mahkeme tarafından reddedildi. Dosya kapandı, Büyükerşen aklandı. Hakimin kızı M.S.Ö. şimdi kariyerine CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde devam ediyor. 

SU VE KANALİZASYONA AVUKAT ARANIYOR

Yılmaz Büyükerşen'in etkili manevralarından biri de 'ihaleye fesat karıştırma' davası sırasında gerçekleşti. Büyükerşen ile 16 bürokratı, ihayele fesat suçlamasıyla yargılanıyordu. Eskişehir 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava süreci devam ederken, mahkemede görevli hakim H.Ü.'nün avukat kızı İ.Ü., birdenbire belediye kadrolarında işe alındı.

Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde işe başlayan avukat İ.Ü.'nün kurumda tam olarak ne ile meşgul olduğu anlaşılamadı. Jet atama sonrası Büyükerşen ve ekibi 'ihaleye fesat' suçlamasından beraat etti. 2011 yılında başlayan dava aradan geçen sürede yılan hikayesine dönüştü. Dosyaya ilişkin Yargıtay süreci devam ediyor. 

Editör: Haber Merkezi