PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimatı ile 6-8 Ekim Kobani olaylarını finanse eden şüpheliler arasında yer alan Demir'in PKK’lı kuryelere araç, sahte kimlik, sahte pasaport ayarladığı da iddia edildi.


TRT Haber'de yer alan habere göre; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer zamanında göreve getirilen Mustafa Demir ile birlikte 89 sanık hakkında da aynı suçlamalardan 27,5 yıl hapis cezası talep edildi.

GÖREVİ PKK’LILARA KİMLİK AYARLAMAK

PKK'nın mali yapılanmasında, örgütün elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimatıyla Kobani olaylarını finanse eden şüpheliler arasında bulunan ve bir dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Çalışmalar ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğünde tekniker şef olarak görev yapan Mustafa Demir'in Kayapınar Belediyesi'nde özel kalem müdürü olarak çalıştığı dönemde örgüt adına para toplama faaliyetlerinde yer aldığı belirlendi.

Demir'in belediye tarafından imar, ihale ve ruhsatlar işlemleri karşılığında ilgili kişilerden örgüt adına aldığı paraları örgütün maliye yapılanmasına aktarma işlerini de yürüttüğü tespit edilirken MASAK raporundaki şok bilgilerde FETÖ nedeniyle KHK kapsamında ihraç edilenlerle bankacılık işlemlerinin olduğu ortaya çıktı. Murat Karayılan tarafından bizzat mali yapılanmada görevlendirilen Demir'in belediyedeki görevlerinin yanı sıra örgütün kuryelerine sahte kimlik, pasaport ve araç ayarlama görevinin olduğu da kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi