Öğrencilerin üniversite ve yükseköğrenim hayatları boyunca tercihe bağlı olarak kullandıkları öğrenim kredisi (KYK) için faizler konusunda CHP’den kanun önerisi geldi.

300 BİNE YAKIN BİREY BORÇ SEBEBİYLE YASAL TAKİPTE

Öğrenim kredisi kullanan öğrencilerin başlangıçta imzalanan sözleşmedeki borç miktarının gelen zamlarla birlikte artış göstermesi mezun kişiler tarafından tepkilere neden oluyordu. Mezun olmalarının ardından uzun bir süre iş bulmakta zorlanan yeni mezun bireyler, iş bulsa dahi kazancıyla hayat kalitesini belli bir seviyede tutamıyor ve üstüne gelen KYK borcu yükü kişilerde bir stres meydana getiriyor.

FAİZLER SİLİNMELİ

Bu konuda bir kanun teklifinde bulunan CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, yükseköğrenim kredi borçlarının faizsiz ve işe başlama tarihinden bir yıl sonra ödenmesi önerisini TBMM’ye sundu. Başkanvekilleri, “İşsiz kalan öğrencilerin bu meblağları ödemeleri imkânsız” şeklinde ifade edilen kredi borçlarının faizleri silinerek öğrencilere destek olunması gerektiğini, ülkenin ekonomik gidişatında bunun elzem olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi