14 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM CHP'den önemli bir belediye başkanı daha AK Parti'ye katılacak iddiası: Kaynak sağlam

CHP'den önemli bir belediye başkanı daha AK Parti'ye katılacak iddiası: Kaynak sağlam

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nden bir belediye başkanının daha AK Parti'ye geçeceği öne sürüldü. İddiayı ortaya atan AK Partili Savcı Sayan, "CHP'den önemli bir belediye başkanının AK Partimize katılması an meselesi.. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayını bekliyorlar.. Kaynak sağlam…" ifadelerini kullandı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye katılmasının ardından siyaset kulislerinde yeni bir transfer iddiası konuşuluyor. Eski AK Partili Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Cumhuriyet Halk Partisi’nden önemli bir belediye başkanının daha AK Parti’ye geçeceğini öne sürdü.

Savcı Sayan’dan Dikkat Çeken Paylaşım

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Savcı Sayan, “CHP’den önemli bir belediye başkanının AK Parti’mize katılması an meselesi… Sayın Cumhurbaşkanımızın onayını bekliyorlar. Kaynak sağlam. Bu gidişle CHP’nin işi zor. Özgür Özel, CHP’yi İmamoğlu’na kurban etti” ifadelerini kullandı.

Çerçioğlu’nun AK Parti’ye Geçişi Siyasette Dengeleri Değiştirdi

23 yıldır CHP’de görev yapan ve üç dönemdir Aydın’ı yöneten Özlem Çerçioğlu, dün AK Parti’ye katılmıştı. Çerçioğlu, istifa açıklamasında “Anti-demokratik uygulamalar, dürüstlükten taviz vermeme ve kamu ahlakı ilkelerim nedeniyle artık CHP ile aynı yolda yürüme imkânım kalmamıştır” ifadelerine yer verdi.

Dün 9 Belediye Başkanı AK Parti’ye Katıldı

Çerçioğlu ile birlikte AK Parti’ye geçen diğer belediye başkanları şunlar oldu:

Aydın Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan

Aydın Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan

Aydın Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya

Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz

Yalova Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca

Isparta Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal

Aksaray Yeşiltepe Belediye Başkanı İsmail Akpınar

Kastamonu Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık

Siyaset kulislerinde konuşulan yeni transferin, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla resmileşebileceği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *