Saadet Partisi'nin sivri dilli milletvekili Cihangir İslam partisinden geçtiğimiz günlerde istifa etmişti. İslam'ın aldığı bu karar Parti içerisinde şok etkisi yaratırken bu kararın altındaki sebebi kimse anlayamamıştı. Cihangir islam Saadet partisinden neden istifa ettiğini sosyal medya hesaplarından paylaştığı şu duyuruyla açıkladı

Cinangir İslam'ın istifa nedeni şu şekilde:

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Millet ittifakı adayı olarak seçildiğim ve milletvekilliği görevini sürdürdüğüm Saadet Partisi'nden 4 Mart 2020 tarihinde istifa ettim.

Çok yönlü kriz içerisinde bulunan ülkemiz problemlerinin çözümü için günümüz koşullarının ihtiyacını karşılayacak akılcı, adil ve çoğulcu politikaların ivedilikle üretilmesi gereklidir.

Bu bağlamda ülkemizin içinde bulunduğu süreci selametle atlatması ve geleceğinin inşa edilmesi hususlarında parti yönetimiyle niyet ve kaygılarımız hatırı sayılır ölçüde ortaklaşmıştır.

Ancak bu hususların çözümüne dair savunduğumuz metot ve görüş farklılıkları; bunun yanında vesayetten ari, özgürlükçü, demokratik, çoğulcu, eşitlikçi ve her kesimi kucaklayan bir anlayışın hakim olmasına dair inancım genel anlamda istifa gerekçelerimi oluşturmuştur.

İstifamın şahsım, Saadet Partisi ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Genel Başkan Sayın Karamollaoğlu'ndan sokaklardaki sempatizanlarına kadar tüm Saadet camiasına içtenlikle şükranlarımı sunuyorum. Bu iç burkan yol ayrımında Saadet Çamiası’nın gösterdiği müşfik tutumun ve tutturduğu yüksek nezaket seviyesinin ülkemiz siyasetine de bir örnek teşkil etmesini diliyorum. Kendilerine bu nedenle bir kez daha müteşekkirim. Dileğim, onları mahcup etmemek için gayretimin sınırlarını zorlayacağımdan emin olmaları.

Gerek milletvekilliği öncesi gerek milletvekilliğim sırasında olduğu gibi mazlumların, mağdurların ve madunların haklarını savunmak; kisaca hak, hukuk ve adalet yolunda mücadele vermek, dosdoğru olmak bundan sonra da şiarım ve yol haritam olacaktır.

Bugünden sonra da hem ülkemiz sorunlarının çözümüne hem de Saadet Partisi'ne dair tespit ve önerilerimi diğer partilere ilettiğim gibi dostluk içerisinde aktarmayı sürdürme çabam devam edecektir.

Yapılan bütün dostane davetlere icabet ederek farklı kesimlerle diyalog kurmak, düşmanlıkları ortadan kaldırmak, düşmanlık üretenlerle mücadele etmek bundan sonra da ödev tanımım içerisinde yer alacaktır.

TBMM'de milletimizin güvenine layık olmaya bundan sonra da gayret gösterecek, sadece doğruyu söylemeye ve sadece doğru kararlara el kaldırmaya devam edeceğim.

Adil, huzurlu, bütün yurttaşlarının ve ülkemize sığınan her insanın güven duyduğu bir ülke yönetimini tesis etmek için parti, kişi, kurum farkı gözetmeden katkı sunmayı ahlaki ve öncelikli ödevim olarak görüyor, bundan sonra da çalışmalarımı bu çerçevede sürdüreceğimi kamuoyuna saygılarımla arz ediyorum.

Aradığım, hepimiz için daha güzel, daha iyi bir dünya. (6 Mart 2020 - Cuma)