İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Çin İran’daki vatandaşlarına “ülkeyi terk edin” uyarısında bulundu

Çin İran’daki vatandaşlarına “ülkeyi terk edin” uyarısında bulundu

Çin, İran’da artan dış güvenlik riskleri nedeniyle vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu. Uyarıda, İran’a seyahat edilmemesi ve halihazırda ülkede bulunan Çin vatandaşlarının en kısa sürede ayrılması istendi.

Çin, İran’da artan dış güvenlik riskleri nedeniyle vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu. Uyarıda, İran’a seyahat edilmemesi ve halihazırda ülkede bulunan Çin vatandaşlarının en kısa sürede ayrılması istendi.

Çin’in Tahran Büyükelçiliği ile ülkedeki başkonsoloslukları tarafından yayımlanan açıklamada, İran’da son dönemde güvenlik risklerinin ciddi şekilde arttığı belirtildi. Açıklamada birçok ülkenin de vatandaşlarına İran’dan ayrılmaları yönünde tavsiyede bulunduğu ifade edildi.

“İran’a seyahatten kaçının” çağrısı

Diplomatik temsilciliklerin ortak duyurusunda, Çin vatandaşlarına İran’a seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye edildi. İran’da bulunan vatandaşların ise güvenlik önlemlerini artırmaları ve mümkün olan en kısa sürede ülkeyi terk etmeleri istendi.

Tahliye için destek sağlanacak

Açıklamada, Çin’in İran’daki ve komşu ülkelerdeki büyükelçilik ve konsolosluklarının vatandaşlara gerekli desteği sağlayacağı kaydedildi. Ticari uçuşlar ve kara yolu transferleri aracılığıyla çıkışların organize edileceği bilgisi paylaşıldı.

Pekin yönetiminin uyarısının, ABD’nin İran’a yönelik olası askeri saldırı tehditlerinin gündeme gelmesinin ardından yapılması dikkat çekti.