Koronavirüs nedeniyle Çin’den ülkemize seyahat eden yolcuları izleyen termal kamera sayısı ikiye çıkarıldı.

ÖNLEMLER ARTIRILDI

İstanbul Havalimanı olağanüstü önlemlerin alındığı günler geçiriyor. Koronavirüs vakası patlak verdiğinden bu yana en kalabalık yerler ve risk seviyesi en yüksek yerler olduğundan havalimanlarında Çin’den gelen turistler kontrol ediliyor. Geçen hafta kurulumu yapılan termal kamera sayısı ikiye çıkarıldı.

MASKE TAKMAYA BAŞLANDI

Çin’den gelen yolcuların iki termal kamerayla izlenmesinin sebebi hem yoğunluk, hem de işlerin hızlanmasını sağlamak. Bunun yanı sıra THY çalışanları Çin uçuşlarında maske kullanmaya başladı. Havalimanında ise çalışanlarda maske kullanımının arttığı görülüyor. Termal kameralarda kontrol edilen Çin’den gelen yolcularda şu ana dek koronavirüs belirtisine rastlanmadı ancak termal kameraların ne denli kesin bir sonuç verdiği bilinmiyor.

“GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR”

Çin’de eğitim görmek üzere giden Türkiye vatandaşı Eren Ocak yaşadıklarını anlattı. Çince eğitim görmek üzere seyahat eden Ocak, normal şartlarda 16 Mart’ta tatile girecek okulunun virüs sebebiyle erken bittiğini belirtti. Ocak “İkinci bir emre kadar okula kimse dönmesin dendi. Benim yaşadığım eyalette koronavirüs vakası 30’dan 56’ya çıktı. Gün geçtikçe de artıyor. Dışarı çıkan insan sayısı epey azaldı. Her taraf hayalet şehre dönüyor. Maskesiz kimse dışarı çıkmıyor. Ben şehir dışından yaşıyorum. Xiamen’e giderken normalde her gün trafik olur ancak buraya gelirken hiç trafik bile yoktu. Türkler’in neredeyse hepsi ülkeye döndü. Ben de bu olayların yatışmasını bekleyeceğim. Virüsün durumuna bağlı olarak belki Eylül’e doğru dönebilirim” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi