Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salıyı çarşambaya bağlayan gece saat 00.30'da basın açıklaması düzenledi. Koca, "Koronavirüsü şüphesi olan vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Hastanın virüsü Avrupa'dan aldığı tespit edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerin hepsi gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir" dedi.

Bakan Koca, "Yüksek ateş ve öksürük şikayetinin araştırılması sonucu tanı konmuştur. Hastanın virüsü Avrupa’dan aldığı tespit edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerin hepsi gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir" diye konuştu.

Hastanın bulunduğu şehir açıklanmamıştı

Hasta mahremiyeti açısından hastanın bulunduğu şehri açıklamak istemediklerini belirten Koca, "Hasta mahremiyeti korunması açısından detaylı bilgilerin paylaşılması uygun bulunmamıştır. Tanı erken konulmuştur, virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır. Ülkemiz yayılmayı önleyici tedbirler alınmıştır. Bu hastalığın ülkenin her bir yerinde görülme ihtimale karşı sağlık personeli hazırlığını bitirmişti" diye belirtti.

İstanbul'da olduğunu söyledi

Bakan Koca'nın bu açıklamalarının ardından CNN Türk spikeri, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca beklenen açıklamayı yaptı. İstanbul'da bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı" dedi.