TBMM Adalet Komisyonunda, AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, komisyonda yaptığı konuşmada, çalışmanın, dünün ya da bugünün çalışması olmadığını belirterek, "Tarihi, sosyolojik, siyasi, hukuki olarak mesleğe özgülenmiş ve Türkiye'yi adeta uluslararası ihtilafların bir çözüm merkezi haline getirecek, demokratik ve etkin baro anlayışını hayata geçirecek bir çalışma olarak yaptık." dedi.

Yapılan bu çalışmanın bu ülkenin sorunlarını çözmek gayesiyle ince elenip sık dokunan bir kanun teklifi olduğunu, bunu yaparken de tüm tarafların görüşlerinin alındığını belirten Özkan, şunları söyledi:

"Siyasi bir anlayışla, kanunun içeriğiyle ilgili olmayan, teklifin FETÖ teklifi olduğu yönündeki iddiaları tümden reddettiğimizi ifade etmek isterim. Bu teklif, AK Parti ve MHP grupları olarak, beraber hazırlayarak getirdiğimiz bir tekliftir. Türkiye'nin hukuk anlayışına katkı yapacağına yürekten inanıyoruz. Bu anlamda görüş düşünceleriyle teklifin lehinde aleyhinde itirazlarını ileri süren bütün siyasi parti gruplarının temsilcilerine teşekkür ederim."

Editör: Haber Merkezi