ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul eden tek taraflı Ortadoğu Planı’na tepki göstermek için dün Yenikapı Meydanı'nda birçok parti bir araya gelirken, Cübbeli Ahmet'in geçtiğimiz günlerde "Kudüs mitingine gitmek caiz değildir" fetvasına rağmen İsmailağa Cemaati de mitinge katıldı.

'Kalplerde sevgi azalıyor'

Saadet Partisi öncülüğünde 60 sivil toplum örgütünün de bulunduğu ve siyasi partilerin destek verdiği “Büyük Kudüs Mitingi”nde İsmailağa Cemaati mensubu Yakup Er de vardı. 

Yakup Er’e göre siyaset bir ilim ve Cübbeli Ahmet Hoca bu ilmi bilmiyor. “Hocam biz seni seviyoruz, bu böyle olmaz. Sana kalplerde sevgiler azalıyor. İlmine hürmeden seni seviyoruz ama siyaset bilmiyorsun” diyerek ünlü din adamına kırgınlığını dile getiren Er şöyle devam etti:

(Cübbeli Ahmet) Bir televizyon konuşmasında derin devletten bahsetti. Derin devleti bizim Cübbeli Hocamız nereden biliyor, derin devletin yapısını nereden biliyor? Hocamızı seviyoruz ama yanlış yaptığında da dur diyeceğiz. Kalpleri kırıyor, Müslümanların kalplerini kırıyor. Biz kardeşiz, hiçbir zaman dışlamayacağım ama hocamızı kınıyorum. Yer burası, ümmetin yeri burası… O da buraya gelecek.

'Mescid-i Aksa yetim'

Cemaattekilerin saygı gösterdiği daha yaşlı bir cemaat mensubu ise mitinge katılmaları ile ilgili şöyle konuştu:

Niye gelmeyeceklermiş buraya? Saadet Partisi bu zamana kadar İrancı değil de yeni mi olmuş? Memlekette böyle bir inanç var mı? Buraya İsrail’i protesto etmek için geliyor insanlar. Mescid-i Aksa yetim, Mescid-i Aksa mahkum. Ona sahip çıkmak için gelmiş insanlar. İnşallah böyle bir şey söylememiştir.

Kaynak: Independent Türkçe