Halk arasında Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Habertürk TV ekranlarında "Türkiye'nin Nabzı Özel" programının konuğu oldu. Selefi gruplara dikkat çeken Cübbeli, "Ben bunu kaç zaman önce söyledim. 2000 tane dernek var oralarda. Bu silahlanmanın önüne geçilsin. Son başlarına gelince anlıyorlar. Bak bu Selefiler sıkıntı. Adıyamadan civarı ateşleniyor. Tehlike boyutuna gelmeden önlem alınmazsa FETÖ boyutuna dönüşebilir" açıklamasında bulundu

Cübbeli Ahmet Hoca Habertürk TV ekranlarında katıldığı programda flaş açıklamalarda bulundu. Selefiliğin tehlikesine dikkat çeken Ahmet Mahmut Ünlü, "önlem alınmazsa FETÖ boyutuna dönüşebilir dedi. 

İşte Cübbeli Ahmet'in açıklamaları

"Ben bunu kaç zaman önce söyledim. 2000 tane dernek var oralarda. Bu silahlanmanın önüne geçilsin. Son başlarına gelince anlıyorlar. Bak bu Selefiler sıkıntı. Adıyamadan civarı ateşleniyor. Orada bir taraftan İranvari operasyonlar var. Gruplar var onlardan destek alıyor. 

'MENZİLİ KASTETMİYORUM'

Adıyaman civarında bu selefilerin olduğunu dile getiren Cübbeli'ye, sunucu Menzil tarikatini mi kastediyorsunuz? sorusunu sordu.

Cübbeli ise, "Değil, Menzil selefi olur mu? Selefiler Menzil'i tekfir ediyor. Tarikatların hepsi kafirdir selefilere göre. Fakat orada çok dernekler kuruluyor. Ve o bölgede çok PKK da var. Bir çıngar çıktığı zaman üçlü beşli çıkaracaklar. Onun için ben devlete bu derneklerin önünün alınması lazım diyorum. İzmir'de şurada burada her yer selefi dernek doldu. Adam aleni herkesi tekfir ediyor. Cumhuriyet'in değerlerine sövüyor. Fakat bir işlem de yok. Bunları salarlar, ipini uzun bırakırlar. Çünkü onu olta gibi kullanıp öbürlerini armut gibi toplarlar. Bu devletin işidir, bunu yapsın bir şey demiyorum. Yapmalıdır da ama tehlike boyutuna dönmeden tedbir alınmazsa FETÖ durumuna da dönmesin yani.