Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Burhan Felek Stadyumu'nda 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni'nde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

"Bu stadyumda, o zaman Altunizade Stadı, çok top oynadım. Bende hatıraları var. Sakatlandığımız zamanlar oldu ama o heyecanı yaşamak ve bir taraftan da öğrencilik yıllarımızı devam ettirmek bizde farklı anılar bıraktı. Fedakar öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Saygıdeğer hocalarımız uygun bulurlarsa öğrencilerimiz bulundukları yerde oturabilirler. Yarının mühendisleri, doktorları, öğretmenleri bugün karne alan çocuklarımızın arasından çıkacak. Yarının bilim insanları, sanatçıları, düşünürleri, siyasetçileri bugün okul bahçelerinde neşeyle koşturan evlatlarımızın içinden çıkacak. Bunun için eğitim öğretimi her işin başı olarak görüyor, bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. 

Eğitimde fırsat eşitliği için çok yönlü mücadele içindeyiz. Hazırladığımız tüm bütçelerde aslan payını daima eğitim öğretime tahsis ettik. 81 vilayetimize çok sayıda eğitim kurumu kazandırdık. Maddi desteklerle maddi durumu sınırlı ailelerimizin çocuklarını okula göndermelerini teşvik ettik. Salgın sürecinde eğitime yaptığımız yatırımların meyvesini toplama fırsatı bulduk. Şayet eğitim bütçemizi 10.3 milyar liradan bugünkü 274,3 milyar liraya çıkarmasaydık, öğretmen kadromuzu 730 bin yeni atamayla güçlendirmeseydik biz de diğer ülkeler gibi salgın döneminde çok ciddi sıkıntılarla karşılaşırdık. 

Ücretsiz ulaştırılan toplam kitap sayısı 4 milyar adedi buldu. Ayrıca, yıllardan beri şikayet edilen yardımcı kaynak sorununu da çözdük. Bakanlığımız tarafından hazırlanıp ücretsiz şekilde dağıtılacak. Sene sonuna kadar inşallah 100 milyon yardımcı kaynağı öğrencilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz. Her yerde matematik anlayışıyla matematik seferberliğini başlattık. 

MEB ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE BAŞLATTI
Tatil elbette dinlenmek, oyun oynamaktır. Sizler de güneşin tadını çıkaracak belki bir topun, belki bir kelebeğin peşinde saatler boyu koşturacaksınız. Bisiklete binecek, parklarda oynayacak, arkadaşlarınızla doyumsuz sohbetlere dalmanın mutluluğunu yaşayacaksınız. Kiminiz memlekete gidecek. Kiminiz tatilini daha farklı yerlerde geçirecek. Tüm bunları yaparken, tatilin dinlenmeyle birlikte yeni şeyler öğrenme fırsatı olduğunu da lütfen unutmayın. Tatilin sevincini doyasıya yaşarken, kitaptan, okumaktan asla vazgeçmeyin. Bir spor branşı ile muhakkak ilgilenmeye çalışın. Çevrenizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmenin yolunu arayın. MEB çok önemli bir proje başlattı. Bu sene yaz okulu açıyoruz. Yaz okulları ile tatilinizi en verimli şekilde değerlendirmenizi arzu ediyorum. 

Sözlerimi bitirmeden önce bu hafta sonu YKS'ye girecek tüm gençlerimize rabbimden başarılar niyaz ediyorum. Burada bulunan öğrencilerimiz başta olmak üzere karne sevinci yaşayan tüm yavrularımızı tebrik ediyorum."

Editör: Haber Merkezi