Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 4.5 sat süren Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından millete sesleniş konuşması yapıyor

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Salgının ilk günlerinden itibaren Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda, sağlık tedbirlerini eksiksiz hayata geçiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Tedbirleri pek çok ülkeden daha erken aldık"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sağlık altyapımız, gerek personel gerek ilaç ve malzeme gerekse yoğun bakım yatağı açısından diğer ülkelere göre oldukça iyi durumdadır." 

Mevcut hastanelerimizi güçlendirme yanında, yeni hastanelerimizi de süratle hizmete açıldığını belirten Erdoğan, "Kovid-19 hastalığı sürecinde tedbirlerimizi, hamdolsun, pek çok ülkeden daha erken aldık ve hayata geçirdik." dedi.

"Gıda konusunda herhangi bir sıkıntı yok"

Aşama aşama ilave tedbirlerin de yürürlüğe sokulduğunu söyleyen Erdoğan, gıda konusunda da herhangi bir sıkıntı olmadığını bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, tüm temel gıda maddelerini kendisi ürettiği için, hem stoklarımız, hem de tedarik zincirlerimizin işleyişi, ihtiyacımızı karşılayacak düzeydedir." 

"Salgın sürecinde en önemli hususlardan biri sağlık sistemini ayakta tutmak"

Erdoğan, salgın sürecinde en önemli hususlardan birinin sağlık sistemimizi ayakta tutmak olduğunun altını çizerek, "Sağlık kuruluşlarının personel ve araç-gereç imkanlarını ne kadar yüksek oranda mücadeleye tahsis edersek, o derece etkili baş edebiliriz." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara, acil olmayan durumlar dışında hastaneye gitmemeleri çağrısında bulundu.

Şehirlerarası seyahate getirilen kısıtlamaları hatırlatan Erdoğan, "Gerekirse, şehir içi ulaşımda da benzer yöntemleri (sınırlandırma) devreye sokabiliriz. " diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi