Sisak'ta inşa edilen İslam Kültür Merkezi, Balkan turunun üçüncü durağı olan Hırvatistan'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

Buradan sizlerin vasıtasıyla Hırvatistan ve Balkanlarda yüreği bizimle çarpan tüm dostlarımıza selamlarımı gönderiyorum. Coşkunuz için, ahde vefanız için, aşkınız için sizlere teşekkür ediyorum. Yaklaşık 6 yıl aradan sonra dost ve müttefik Hırvatistan'ı tekrar ziyaret etmenin bahtiyarlığı içindeyim. Sözlerimin hemen başında her birinize Türkiye'deki 85 milyon kardeşinizin selamlarını iletmek istiyorum.

Hırvatistan'ın farklı şehirlerinden Bosna Hersek'ten çevre ülkelerden dost ve kardeşimizle buluşmamızı nasip eden rabbine hamdediyorum. Türkiye Hırvatistan iş birliğinin en anlamlı örneklerinden biri olan Sisak İslam Kültür Merkezi'nin açılışı vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu güzede esere şahsımın isminin verilmesi nezaketini gösteren tüm Hırvat makamlarına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi, dayanışmamızı daim eylesin diyorum.

Editör: Haber Merkezi