Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede bölgesel ve küresel gelişmeler ele alınırken, Türkiye'nin farklı coğrafyalardaki barış ve istikrar çabaları da değerlendirildi.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre görüşmede İran, Gazze, Afrika Boynuzu, Suriye, Lübnan ve Kıbrıs'taki son gelişmeler masaya yatırıldı.
Erdoğan'dan ABD-İran süreci için diplomasi vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin İran, Gazze ve Afrika Boynuzu başta olmak üzere birçok bölgede barış ve istikrarın sağlanması için yoğun çaba gösterdiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile İran arasında yaşanan sorunların çözümünde diplomatik fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, sürecin sabote edilmemesi için uluslararası topluma önemli görevler düştüğünü vurguladı.
BM'nin Suriye faaliyetlerine destek mesajı
Görüşmede Suriye'deki gelişmeler de ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler misyonlarının Suriye'deki faaliyetlerini etkin şekilde sürdürmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.
Türkiye'nin bu konuda gerekli desteği vermeye devam edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki istikrarın güçlendirilmesine yönelik iş birliğinin sürdürülmesinin önemine dikkat çekti.
Gazze, Lübnan ve Kıbrıs gündemdeydi
Telefon görüşmesinde Gazze ve Lübnan'daki insani durum ile Kıbrıs Adası'nda yaşanan son gelişmeler de değerlendirildi.
Tarafların, bölgesel sorunların çözümünde diplomatik girişimlerin ve uluslararası iş birliğinin önemine vurgu yaptığı belirtildi.
