Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile Tiran'da yapılan görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, şunları söyledi:

- Az önce 7 anlaşmayı ilgili arkadaşlarımız imzaladılar. Gerek Arnavutluk, gerekse Türkiye için bu anlaşmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

- Arnavut kardeşlerimiz, misafirperverlikleriyle bugün bizi bir kez daha kendi evimizde hissettirdiler. 

- Arnavutluk'la tarihi ve kardeşlik bağlarımız bulunuyor. Yaşadığımız her hadisede iki ülke arasında bu münasebetlere şahitlik ediyoruz. 'Gerçek dost, çağrılmadan koşandır' inancıyla deprem haberini alır almaz hemen harekete geçtik. Türk yardım ekipleri süratle yaraların sarılması amacıyla çok yoğun gayret sarf ettiler. 

- Biz de bu yürütülen çalışmaları Rama'yla görüşecek takip ettik. Evleri yıkılanlar için yaptırdığımız deprem konutlarının teslimini bugün gerçekleştirdik. Bundan sonra da iyi ve kötü gününde Arnavutluk'un yanında olmayı sürdüreceğiz.

- Görüşmelerimizde FETÖ örgütüyle mücadelemizi de değerlendirdik. Bu terör örgütü, 15 Temmuz'da demokrasimizi hedef alan bir darbe girişiminde bulundu. 

- Elinde masumların kanı olan bu yapının sadece Türkiye değil, varlık gösterdiği ülkelere tehdit oluşturduğu aşikardır. 

- Önümüzdeki dönemde Arnavutluk'taki FETÖ yapılanmasına karşı daha hızlı ve kararlı adımlar atılması beklentimizdir. 

- Ticaret hacmimiz geçtiğimiz sene 853 milyon dolar seviyesine ulaştı. Şimdi 1 milyar dolar olan hedefimize ulaşarak, yakalayalım istiyoruz. 

- Yatırımlarımızın toplam miktarı 3,5 milyar dolardır. Biz bu rakamları yeterli bulmuyoruz. Bunun çok daha iyi bir noktaya gelmesi lazım. 

- İlişkilerimizi her alanda derinleştirme, bu kararlılıkla da yolumuza devam etmeyi düşünüyorum. Özellikle hastane noktasındaki talepleri de ikili görüşmede değerli dostumdan aldım. Sağlık bakanımıza gerekli noktada talimat vererek orada da sağlıklı adımı atarak üzerimize düşeni yapacağız.