Almanya'nın Başkenti Berlin'de Libya konferansına katılan Erdoğan yurda dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "CHP'nin FETÖ'nün siyasi ayağı önergesi) AK Parti'de, MHP'de bu tür adamlar mı var, haydi ispatla. İspatlayamıyorsan demek ki bunlar sende. Daha bunların neleri çıkacak. Şimdi bu pisliklerden kurtulmak için parlamentonun üzerine bunu yıkmak istiyorlar" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'daki programının ardından Türkiye'ye dönerken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Berlin'deki Libya Konferansı'na ilişkin, "Biz bir güçlü devletsek, bir güçlü devlet olarak bizden birçok beklentiler var. Türkiye barışın anahtarıdır. Libya konusunda attığımız adımlar sürece bir denge getirdi. Hem sahada hem de masada siyasi sürece destek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Libya'da Türkiye'nin mevcudiyetinin barış umutlarını artırdığını belirten Erdoğan, "Terörle mücadele kisvesi altında ne tür oyunların oynandığını da görüyoruz" dedi.

Erdoğan, Libya Konferansı'nda Halife Hafter'in metinlere imza atmaması manidar olduğunu söyleyerek, "Olay, sözlü olarak katılımcıların şahitliği ile kalmış oldu. İnşallah neticesi hayırlı olur" diye konuştu.

Erdoğan, Libya'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte çağrısını yaptıkları ateşkese uyulması halinde siyasi sürecin de önünün açılacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin Libya sürecinde koordinatör sıfatı ile yer alması teklifine "BM varken doğru olmaz" diyerek karşı durduklarını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Niye Miçotakis Hafter'i Yunanistan'a çağırdı? Sadece bizi tahrik etmek için çağırdı.
Bir lider 'Miçotakis sizinle tekrar arayı düzeltmek istiyor' dedi. 'Bir defa bu yanlışı düzeltsin, sonra bizim görüşmemiz kolaydır' dedim.
İstihbarat noktasında Rusya, Suriye ve İran tarafıyla, muhataplarıyla ilişkileri başarılı bir şekilde devam etmiştir.
(İdlib'den göç) Bu insanlar ölümden kaçıyor. O anne ile 6 çocuğunu ekranda görünce hanımla kanımız dondu. O yavrulara nasıl terörist deriz.  Onlara terörist demek akıl tutulmasıdır. Bu, Bay Kemal'in ilk yanlışı değil.
Rasulayn ile Tel Abyad arasındaki bölgede kendi plan ve projemizi hayata geçirirsek buralar 'barış şehirleri' halini alır.
(CHP'nin FETÖ'nün siyasi ayağı önergesi) AK Parti'de, MHP'de bu tür adamlar mı var, haydi ispatla. İspatlayamıyorsan demek ki bunlar sende. Daha bunların neleri çıkacak. Şimdi bu pisliklerden kurtulmak için parlamentonun üzerine bunu yıkmak istiyorlar.

Editör: Haber Merkezi