Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşma yaptı. Erdoğan, üniversitelerde yüz yüze eğitimle ilgili olarak, "İnşallah mümkün olan en kısa sürede yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz" dedi. 

Erdoğan, erken seçim tartışmaları hakkında ise, "Türkiye'de ilan edilen zaman neyse, şimdi de 2023'ün haziranıdır, o zaman seçim yapılacaktır" diye konuştu.

'Işıklar yanıyor' polemiğine de isim vermeden değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son günlerde ortaya çıkan tatsız tartışmaları üzüntüyle karşılıyorum. Bu tür çıkışların takdirini milletimize bırakıyorum. Devletin huzurunu bozacak hiçbir beyan iyi niyetle bağdaştırılmaz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları:

"EN KISA SÜREDE ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİMİ BAŞLATMAYI PLANLIYORUZ"

Üniversitelerimizin 2020-2021 akademik yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah mümkün olan en kısa sürede yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz.

Türkiye, yıllar boyunca yükseköğretimde sıkıntılar yaşamıştır. Gençlerimiz ve aileleri büyük fedakarlıklara katlanıyorlardı. Ülkemizin potansiyeli ve ihtiyacı, mevcut kapasitenin çok üstündeydi. Artık rekabet, herhangi bir üniversiteye girmekte değil, hedeflenen üniversiteye girmekte yaşanıyor. 

"YÖK ANADOLU" PROJESİ

YÖK tarafından hazırlanan yeni bir projenin müjdesini paylaşmak istiyorum; YÖK Anadolu projesi. Bu adla başlatılan çalışma, Anadolu'da yeni gelişen üniversiteleri, daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek eksiklerin hızla giderilmesini hedefliyor. Eşleşme yapılan üniversitenin öğrencileri, diğer üniversitenin programına iştirak edebilecektir. Bir başka önemli adım da, YÖK Sanal Laboratuvar projesidir. 

"BİZ ROBOT DEĞİL, İNSAN-I KAMİL YETİŞTİRMENİN PEŞİNDE OLMALIYIZ"

Gözden asla kaçırmamamız gereken hayati bir husus var. Tüm dikkatimizi, çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için verirken onların gönül dünyalarını da zenginleştirmeyi ihmal ettirmemeliyiz. Bu topraklarda doğup büyüyen her evladımız, medeniyetini en iyi şekilde bilmeli ve hayatına uygulamalıdır. 

Hedeflerimize ancak bilimin ve teknolojinin tüm dallarında en iyi seviyeye ulaşmak için çalışan ama aynı zamanda inancının, tarihinin temel bilgilerine vakıf nesillerle ulaşabiliriz. Ruhsuz bir beden ceset, manevi zenginlikten yoksun bir zihin de robot hükmündedir. Biz robot değil, insan-ı kamil yetiştirmenin peşinde olmalıyız. 

Hem aile eğitimi, hem mektep eğitimi bağlamında bu konuda ciddi eksikliklerimiz olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki dönemde süratle çözmemiz gereken yolumuz, yollarımız. Gereken bütün bu konuların başında bu husus geliyor. Üniversitelerimizden bu hususta da öncülük bekliyoruz. 

"MİLLETTEN ALAMADIĞI GÜCÜ BAŞKA YERLERDEN DEVŞİRMEYE ÇALIŞANLARIN HEVESİNİ KURSAKLARINDA BIRAKACAĞIZ"

Türkiye'yi yeniden siyasi ve kurumsal iç mücadeleler bataklığına sürüklemek isteyenlere bekledikleri fırsatı vermeyeceğiz. Yeni arayışlara girenlere göz kırpmak için çırpınanlar olduğunu görüyoruz. Milletten alamadığı gücü başka yerlerden devşirmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacağız. Milletin iradesini temsil eden bir Meclis'e sahibiz. Aynı şekilde milletin desteği ile iş başına gelmiş bir Cumhurbaşkanı ve hükümet ülkeyi yönetiyor. Güçler ayrılığı erkinin 3. ayağı yargı, en yüksek organlarına kadar, tüm unsularına kadar adaletin temsiline hizmet ediyor. Geçmişte adı cuntalarla, darbelerle anılan ordumuz, sınırlarımız boyunca ve ötesinde destanlar yazıyor.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI: SEÇİM ZAMANINDA YAPILACAK

Çıkıyorlar, erken seçim. Ne erken seçimi ya. Bunlar kabile devletlerinin yaptığı iştir. 3 ayda bir, 6 ayda bir, senede bir seçime giderler. Türkiye artık eski Türkiye değil, yeni Türkiye'de ilan edilen zaman neyse, şimdi de 2023'ün haziranıdır, o zaman seçim yapılacaktır. 

Son günlerde ortaya çıkan tatsız tartışmaları üzüntüyle karşılıyorum. Bu tür çıkışların takdirini milletimize bırakıyorum. Devletin huzurunu bozacak hiçbir beyan iyi niyetle bağdaştırılmaz.

KARADENİZ'DEKİ SONDAJ ÇALIŞMALARI

Cumartesi günü sondaj gemimizle birlikte yapılan çalışmaları gemide ben de takip edeceğim. Temenni ederim ki yeni müjdeler oradan tespit eder ve açıklarız.