Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor..

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

-Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile elde ettiği avantajların ne kadar önemli olduğunu salgında gördük.

-Gençlerimize tavsiyemiz bu ülkenin milletin geleceği için ne hayali var ne projesi var ona bakmalarıdır. Sırf günü kurtarmak için aklına geleni söyleyenden siyaset ve devlet adamı olmaz.

-Mesela biz yeni anayasa diyoruz birileri gerekirse ilk dört maddeyi de değiştiririz diyerek PKK güdümdeki yapıya göz kırpmaya çalışıyor. İttifakın diğer kanadı da böyle söylüyor.

-Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile uyumu en üst noktaya çıkardık. Bu Meclis ilk sivil anayasayı da yapacaktır. Diğer partilerin Anayasa teklifleriyle kendi hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek, yasama yılı bitmeden Meclis bünyesinde bu işi neticeye ulaştırabiliriz. Diğer partilerin anayasa tekliflerini kamuoyuna açıklamaları gerekiyor. Günü kurtarmak için aklına geleni söyleyenden siyaset adamı olmaz.

- Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor 'Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz.' diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. İlk 4 maddeyi değiştirme fikri CHP ve tüm CHP'lilerin iradesi midir, yoksa Kılıçdaroğlu'nun kişisel fikri midir? Anayasa'nın ilk 4 maddesini değiştirme fikri, eğer bu CHP'nin kurumsal iradesiyse ortada ülkemiz açısından çok vahim bir sorun var demektir.

-Türkiye'nin tüm sınır ötesi harekatlarını engellemeye çalışan CHP'nin yerli ve milli olmayan politikalarını millete anlatacağız.

-Bir anlamda HDP millet ittifakındaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir.

 -Hayali bir makama talip olmasının gerisinde bu vetonun sineye çekilmesi vardır. Allah kimseyi böyle bir konuma düşürmesin. Mücadeleyi milletin önünde yapmak yerine kapalı kapılar ardından yürütmek zorunda kalanların akibeti işte böyle olur. Lafa gelince vatan millet edebiyatı ile mangalda kül bırakmayanların terör örgütünün güdümünde siyaset yapması acizliktir. 

-HDP'nin millet ittifakının ortağı olduğu inkarı olmayan gerçektir, İYİ Parti kör ve sağır kalmıştır. Bu sürdürülebilir değildir.

-Dünyanın hiçbir yerinde böyle muhalefet anlayışını göremezsiniz. Her gün bir tarafa savrulanların yarın hani çukura yuvarlanacağı bilinmez. 

-CHP'nin başındaki zatın yalanlarını, iftiralarını ortaya sermekten bir yorulduk. 

-Dün çıkmış Merkez Bankası ile ilgili aklına gelirse sallamış. Bay Kemal uyuşturucu arıyorsan aynaya bak. Ak Parti çatısı altında uyuşturucu ile iştigal eden bulamazsın. Bu iddiaların çoğu mahkemelere taşınmıştır. 

-Eskiler tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz derler. Bunların Türkiye'nin dününde hizmetleri, eserleri yoktur. Bunların ülkemizin geleceğine dair hiçbir projeleri mevcut değildir. Böyle bir niyet ve gayretleri bulunmuyor. 

-İstanbul'da Merkez Bankası bina yapıldı. Çıkmış ben geldiğimde orayı öğrenci yurduna dönüştüreceğim diyor. Bu adama ne dersiniz? Merkez Bankasını oraya taşıyoruz. Senin gücün oraya yetmez. 

-Utanmadan sıkılmadan 'Bu iktidar fabrika açmıyor' diyor. Ya geçenlerde ben 26 fabrika açılışı yaptım. Bu hafta Adana'da fabrika açılışı yapacağım. 

-Ülke genelinde yurtlara başvuran öğrencilerim yurtlara yerleştirilmiştir. Göreve geldiğimizde öğrencilere 45 lira burs veriliyordu şimdi verdiğimiz burs 650 lira. Gençlerimize aylık 570 lira da beslenme yardımı yapıyoruz.  76 üniversite ile devraldık şimdi 207 üniversite var. Yurtlar konusunda da attığımız ortadadır.

-Bu ülkede öğrencilerimiz harç diye sorunu kalmadı. Bu güzel iklimi zehirlemek için olmadık işlere kalkışmaktan çekinmiyor.

-Kendi hocalarına bile saygısı olmayan bu tipleri öğrenci kabul etmiyoruz. Avrupa'da, ABD'de bu tiplerin hiçbirini bir gün bile üniversitede barındırmazlar. Biz üniversitelerimizi terör kılıklılara bırakamayız.