Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şişli'de Levent Camii Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamada, "Kimsenin bizim ibadethanelerimize karışmaya hakları yoktur" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bu camimizin şehrimize kazandırılmasına katkısı olan ve olacak kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Camiler, hiçbir çıkar, kazanç, şöhret beklentisi olmaksızın, sadece Allah rızası için inşa edilen eserlerdir. 

Biz nasıl dünyanın diğer ülkelerinde kendi vatandaşlarına hizmet veren ibadethanelere karışmıyorsak kimsenin de bizim ibadethanelerimize karışmaya hak ve salahiyeti yoktur.

Türkiye her dinden insanlara uygun ibadethane bulunmaktadır. Ülkemizde kiliselerin restorasyonu gerçekleştirdik. Ayrıca Göbeklitepe başta olmak üzere, farklı dönemlerde yapılan binlerce ibadethaneye sahibiyiz. Ülkemize Ayasofya konusunda yöneltilen ithamlar, doğrudan egemenlik hakkımıza saldırı anlamını taşımaktadır.

Milyonlarca insan sadece dini inançlarından dolayı hayatlarına kastedilmesi dahil her türlü baskıya maruz kalıyor. Asıl bakılması, üzerinde durulması, tedbir alınması gereken yer burasıdır.

Biz ülkemizdeki hakim inanç grubu olan Müslümanların ve diğer dini inançlara mensup olanların da hakkını hukuku korumaya devam edeceğiz.

"ADI BARBAROS HAYRETTİN PAŞA CAMİİ OLSUN"

Levent Camii inşallah İstanbul'un cami zenginliğini bir adım daha öteye taşıyacaktır. Levent Camii'nin İstanbul'a kazandırılmasında emeği geçen, dernek yönetimine, tüm işçilerimize, herkesten Allah razı olsun. Levent Camii'nin adı ne olacak merak ediyorsunuz. Dedik ya Levent'ler buradan geçti. Öyleyse baş Levent'in adını koyalım. Dedik ki, adı Barbaros Hayrettin Paşa Camii olsun.