Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Dünyada ve ülkemizde 20 yılda il başkanlarını 150 defa bir araya getiren bir başka parti olduğunu sanmıyorum. Bu platformlar milletimizin sesinin en üst düzeyde duyurulduğu yerlerdir. AK Parti'nin seçimlerden hep birinci çıkmasının sırrı buradadır. Karanlık cinayetlerden cumhuriyet mitinglerine, gece yarısı bildirilerine kadar nice engelle, kumpasla boğuştuk. Anayasayı hiçe sayarak Meclis'te cumhurbaşkanı seçmemizin bile önüne geçmek istediler. Biz de çareyi milletimize gitmekte bulduk. Vesayetin sandıkta uğradığı ağır yenilginin ardından hem cumhurbaşkanını seçtik hem güç tazeledik.

- 2009 Mart 2009 mahalli seçimlerinde 'Her Şey Türkiye İçin' şiarıyla yüzde 34'lük oy oranına ulaşarak belediyelerdeki hizmet ruhsatımızı yeniledik. 2011'de seçimlerde Türkiye Hazır Hedef 2023 diyerek milletimizin huzuruna çıktık ve yüzde 49.8'lik bir oy oranına ulaştık. 2013 Mayıs'ının hemen ardından ülkemizde ardı ardına başlayan ve kesintisiz süren bir dizi hadiseye şahit olduk.

- Gezi olayları ile işaret fişeği atılan girişimlere karşı milletimizle beraber ikinci bir milli mücadele yürüttük. 2014 mahalli idareler seçimlerini  yüzde 43'lük oy oranı elde ederek tamamladık. Aynı yılın Ağustos ayında gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 52 oy oranı ile kazandık.

- FETÖ'nün demokrasimizi yıkmaya yönelik 17/25 Aralık darbe girişiminden, PKK'nın çukur eylemlerine kadar nice saldırıyla boğuştuğumuz zamana kadar ardı ardına iki seçim yaşadık. 

- Kuruluşumuzdan bu yana girdiğimiz her seçimden birinci çıktık. AK Parti bu başarısıyla dünya demokrasisinde bu kadar uzun süre, bu kadar oy oranıyla iktidarını koruyabilmiş istisnasız örneklerin başında geliyor. İnşallah 2023 seçimlerinde hem cumhurbaşkanlığını yeniden kazanarak hem de Meclis'te çoğunluğu elde ederek rekorumuzu çok daha ileri taşıyacağız.

- Son 8 yıldaki hiçbir gelişme kendi tabii mecrasında ortaya çıkmadı. Hepsinin gerisinde bir tuzak, bir kurgu var.