Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından Pınar Gültekin'le ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

- Dün bir cani tarafından hunharca katledildiğini öğrendiğimiz Pınar Gültekin'in acısı bizleri kedere boğdu. 
- Kadına karşı işlenen tüm suçları lanetliyorum.

- Bu canilerin ve işledikleri bu rezil cinayetlerin bizim medeniyetimizde de anlayışımızda da yaşantımızda da tek bir kum tanesi kadar yeri ve bahanesi yoktur, olamaz.

- Hep birlikte bu şiddete karşı duracak, bunları millet olarak yeneceğiz. 

- Pınar Gültekin'i katleden caninin hak ettiği en ağır cezayı alacağından şüphem yoktur.

- Davanın bizzat takipçisi olacak, bir daha asla yaşamak istemediğimiz kadına şiddetin son bulması için Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ne gerekiyorsa yapacağız.

- Pınar Gültekin'e rahmet, kederli ailesine, arkadaşlarına, sevenlerine sabır diliyorum.

Toprağa verildi

Pınar Gültekin’in cansız bedeni, Adli Tıp’taki işlemlerinin ardından dün ailesine teslim edildi ve cenaze aracı ile memleketi Bitlis’in Hizan ilçesi’ne getirildi. Genç kızın cenazesi ilk olarak Hizan Merkez Camii’ne getirilerek burada cenaze namazı kılındı. Pınar Gültekin’in tabutu kadınlar tarafından taşındı.

Pınar Gültekin’in tabutuna sarılan tülbenti babası Sıddık Gültekin ve annesi Şefika Gültekin tarafından gözyaşları ile bağlandı. Uzun süre tabuta sarılarak ağlayan yakınları çevredekiler tarafından sakinleştirildi.

Cenaze törenine Hizan Kaymakamı Mustafa Köleoğlu, Belediye Başkanı Cezail Aktaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmetullah Altun, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Hizan Müftüsü Murat Demir tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası Pınar Gültekin için dualar edildi.

Cenaze daha sonra defnedilmek üzere Gayda köyüne götürüldü. Burada kalabalık tarafından omuzlarda taşınan Pınar Gültekin’in cenazesi daha sonra dualarla toprağa verildi.
 

Editör: Haber Merkezi