Kısıklı’daki konutundan öğle saatlerinde Kısıklı’daki konutundan öğle saatlerinde çıkış yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakırköy’de bulunan Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği’nin (MÜSİAD) 25. Olağan Genel Kurul ve Genel Merkez binasının resmi açılış törenine katıldı. Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan ve çok sayıda iş insanı kapıda karşıladı.

MÜSİAD Genel Merkez Binası’nın açılışı okunan duanın ardından kurdele kesilerek yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yeni hizmet binası tüm iş dünyasına ülkemize ve milletimize hayırlı olsun diyor bu temenni ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Erdoğan daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

MÜSAİD'n yeni binasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. 1990 yılında ülkeye hizmet aşkıyla yola çıkan bir grup iş adamının kurduğu MÜSİAD dünyanın en itibarlı sermaye kuruluşlarından biri haline gelmiştir. MÜSİAD tam anlamıyla bir amiral gemisi misyonu üstleniyor.

Milli serveti ne kadar büyütürsek, iş adamları başta olmak üzere ülkemizin her bir ferdi bundan fayda elde edecektir.

MÜSİAD kadın oluşumunu doğru yönde atılmış bir adım olarak değerlendiriyorum.

Türkiye'nin 2023 hedefleri için MÜSİAD'ın çalışmalarını yaygınlaştırmasında fayda var.

Türkiye'nin ve demokrasimizin en büyük gücü olan seçimleri, milletimizin sandıktan çıkan iradesini tartışma konusu yaparak birliğimizin çimentosunu çatlatma, demirlerini kırma hesabı yapıyorlar. Buradan bir kez daha ilan ediyorum. Biz hiçbir zaman milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımadık, tanımayacağız. Milletin iradesine olan saygımız sebebiyle seçim süreçlerini yakından takip ediyor, sandıktan çıkan her oyun yerini bulması için çalışıyoruz. Bütün çabamız milletin oyunun kıymetini millete iadedir.

Çıkmış ana muhalefetin birkaç temsilcisi, YSK'ya "Kızılay'a çıkamazsınız" diyorlar, tehdit ediyorlar. Anayasanın 138. Maddesine bu tamamen aykırıdır. Bırakın bu şekilde bu uyarıyı, imada dahi bulunamazsınız der 138. madde. Ben de burada bir şeye üzülüyorum. YSK'nın sayın başkanı kendilerine yapılan bu tehdit karşısında şu ana kadar niçin acaba bir yazılı açıklama yapmak suretiyle, CHP'ye 'Siz bizi nasıl tehdit edersiniz' demiyorlar?

Editör: Haber Merkezi