Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sarıkamış-Karakurt-Horasan Yolu Açılış Töreni"ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, Azerbaycan'ın Karabağ zaferiyle ilgili olarak, "Azerbaycanlı kardeşlerimizin mücadeleleri ile Karabağ semalarını bugün artık paçavralar değil, hilal ve yıldız süslüyor. Azerbaycan bayrağı, Dağlık Karabağ'da gururla dalgalanıyor" dedi.

Fransa Ulusal Meclisi'nin 'Dağlık Karabağ tanınsın' kararına sert tepki gösteren Erdoğan, "Minsk Grubu eş başkanı Fransa'nın parlamentosunda aldığı karar skandalın ötesinde, fecaattir, felakettir. Fransa Ermenileri bu kadar seviyorsa kendi topraklarından Marsilya'yı onlara verebilir" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından Sarıkamış-Karakurt-Horasan Yolu hizmete açıldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Sınır kapıları güzergahında olan ve çoğunlukla ağır taşıt trafiğine hizmet verecek yol dış ticaretimize önemli katkılar yapacak. Yol, yıllık toplam 29 milyon lira tasarruf sağlayacak. Kars'ın cazibesinin daha da artacağına inanıyorum. Ulaştırma ve Altayapı Bakanlığımızı, sayın Bakan ve ekibini şahsım ve milletim adına gönülden tebrik ediyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 

Haysiyet ve şahsiyet sahibi olmak hayatta başarının anahtarıdır. Tarih boyunca haysiyetini ve şahsiyetini kişiren kişiler ve toplumlar kendilerini hep zillet çukurunda bulmuşlardır. Türk milleti olarak Allah'a hamdolsun böyle bir yanlışa düşmedik. Tehditler karşısında susanlardan olmadık. Hep dik durduk. Yeri geldi Çanakkale'de gencecik evlatlarımızı toprağa verdik. Yeri geldi 15 Temmuz'da tanklara meydan okuduk. Yeri geldi işte benim de dedem Sarıkamış'ta donarak, kucağında tüfeğiyle şehit oldu. Milli onurumuzun çiğnenmesine, değerlerimize kastedilmesine rıza göstermedik. 

"FRANSA'NIN KARARI SKANDALIN ÖTESİNDE FELAKETTİR"

Terörden, şiddetten, Esed rejiminin bombalarından kaçan mazlumlara gönlümüzü ve kapılarımızı açtık. CHP gibi ülkemize sığınan insanları Boraltan Köprüsü'nde olduğu gibi katillere teslim edenlerden olmadık. Ermeniler, Azerbaycan topraklarına saldırdığında tüm imkanlarımızla kardeşlerimizin imdadına koştuk. Karslı, bu Ermenileri tarihten iyi bilir. Azerbaycanlı kardeşlerimizin mücadeleleri ile Karabağ semalarını bugün artık paçavralar değil, hilal ve yıldız süslüyor. Azerbaycan bayrağı, Dağlık Karabağ'da gururla dalgalanıyor. Nahçıvan ile Azerbaycan koridorunun açılmasıyla artık kardeşlerimizle doğrudan kara bağlantısına da sahip olacağız. Buradan en çok faydayı görecek yerlerin başında Kars geliyor. Karabağ'da kazanılan zafer hem uluslararası hukuk hem diplomasi hem de askeri açıdan Azerbaycan'a anasının ak sütü gibi helaldir. Azerbaycan kimseye saldırmamış, BM ve AGİT kararlarına rağmen 30 yıl boyunca işgal edilen topraklarını azat etmiştir.

Minsk Grubu eş başkanı Fransa'nın parlamentosunda aldığı karar skandalın ötesinde, fecaattir, felakettir. Fransa Ermenileri bu kadar seviyorsa kendi topraklarından Marsilya'yı onlara verebilir."