Sayıştay Başsavcılığıyla ilgili atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda “Sayıştay Başsavcılığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince Milli Savunma Bakanlığı Tedarik Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Altıntaş atanmıştır” denildi.

İSMAİL ALTINTAŞ KİMDİR?

1968 yılında Bolu’da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Bolu’da tamamlayan İsmail Altıntaş 1990 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirmiştir. 1991 yılında Denetçi Yardımcısı olarak Sayıştay’da çalışmaya başlayan İsmail Altıntaş 2003 yılına kadar bu görevine devam ederken Denetçi ve Başdenetçi mevkilerine gelmiştir.

İsmail Altıntaş 2003 yılında geçici olarak Başbakanlık bünyesinde görev yapmıştır. Bu süre içerisinde Sağlık Bakanı Yardımcısı olarak çalışmıştır. Yine 2003 yılında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı görevine atanmıştır. Bu görevi devam ederken TÜGSAŞ Türkiye Gübre Fabrikaları AŞ, Erdemir Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları AŞ, Sümer Holding AŞ yönetim kurullarında üyelik yaptı. Ayrıca Eskişehir Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ yönetim kurulu başkanlıklarını yapmıştır.

İsmail Altıntaş çok sayıda sivil toplum kuruluşlarına üye olduğu gibi bunların bazılarında da yöneticilik yapmıştır. Uzun yıllar Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Yardımlaşma, Dayanışma ve Araştırma Vakfı’nda yönetim kurulu başkanı görevinde bulunmuştur.

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde de önemli görevlerde çalışan İsmail Altıntaş son olarak Tedarik Hizmetleri Genel Müdür olarak görev yapmaktaydı.

İsmail Altıntaş, 2011 seçimlerinde AK Parti’den Bolu Milletvekili seçilebilmek için aday adayı olmuştur.

İsmail Altıntaş 2 Ağustos 2022’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sayıştay Başsavcılığı’na atanmıştır.

Editör: Haber Merkezi