Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 16.25'te başlayan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 

"ŞEHİRLERDEKİ MEVCUT UYGULAMAYA DEVAM"

Şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık

EKONOMİ REFORMLARI

 Son 7-8 yıldır ülkemizin önünden eksilmeyen siyasi ekonomik tuzaklar, büyük ve güçlü Türkiye'nin önemini tekrar tekrar bize göstermiştir. Türkiye'yi eskiden olduğu gibi tekrar içine kapatarak, enerjisini boşa harcayamaya çalışan bir durum olduğu açıktır. Biz bu durumu hemen fark ettik. Bu senaryoda kullanılan tüm oyuncuları birer birer devre dışı bıraktık. 

Dayatmalara eyvallah demeyerek Türkiye'yi 2023 rotasında tutmaya devam ettik. Gençlerimize büyük güçlü Türkiye'yi miras bırakmakta kararlıyız.

Kamu maliyesi enflasyon, istihdam konularında çok sayıda yeni düzenlemeyi hayata geçiriyoruz.Her reform programımız tüm tarafların görüşleri ışında oluşturulmuştur. 

Geçtiğimiz cuma günü de ekonomideki reformu kamu ile paylaştık. Türkiye'nin istikrar mücadelesini istiklal ve istikbal mücadelesi gibi önemli görüyoruz.

TÜRKİYE'NİN KORONAVİRÜS YOL HARİTASI

"AŞILAMADA DÜNYADA 5. SIRADAYIZ"

Türkiye'nin salgınla mücadelesini dünyanın takdir ettiği başarı hikayesine dönüştü. Salgın karşısında devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Salgın sağlığa yaptığımız devasa yatırımların önemini gösterdi. Gelişmiş ülkeler maske sıkıntısını aşamamışken biz yerli solunum cihazını ürettik. Dünyada aşı uygulamasını başlatan ilk ülkeler arasındayız. Aşılama sırasında dünyada 5. durumundayız. Bugün itibarıyla yapılan aşı sayısı 11 milyon 500 bine ulaştı. Yerli aşımız gelene kadar yurt dışında tedariği sürdüreceğiz. Test, tedavi bakım hizmetleri için karşıladığımız 7,8 milyar lirayı aştı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ MART SONUNDA SONA ERECEK

3,7 milyon çalışanımıza 30 milyar TL’lik kısa çalışma ödeneği verdik. Uygulamayı mart sonunda bitiriyoruz.

Editör: Haber Merkezi