Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Teknofest 2020" etkinliğine katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

İstanbul'da alevlenen teknoloji heyecanı dalga dalga tüm Anadolu'yu kuşattı. Neredeyse her ilimizden talep geldi. Tek rakamlı yıllarda İstanbul'da, çift rakamlı yıllarda ise Teknofest'in yapılmasına karar verildi. Anadolu'daki ilk durağı da, ülkemizin tüm güzelliklerini bünyesinde barındıran Gaziantep oldu. Salgın sebebiyle bu festival, alışık olduğumuz büyük kalabalıkları yerine daha sınırlı gruplarla gerçekleştirildi. Şu karşımdaki kalabalık, sizlerin azmini ve kararlılığını hiçbir virüsün, engelin durduramayacağını gösteriyor. 

Festivalin paydaş sayısının 14'ten 63'e yükselmesi bu heyecanın ülkemizdeki her kesimi sardığının ispatıdır. Türkiye'nin altyapı, insan gücü, üretim ve ihracat seviyesinin geldiği yer bu fırsatının en güzel şekilde değerlendirildiğinin göstergesidir. 

Yapay zekadan, siber güvenliğe kadar her alanda çığır açacak yenilikler burada filiz bulacak, kök ve boy salacaktır. 

Tüm bu söylediklerimiz sadece temenniden ibaret değil. Sizler gibi gençlerin kurduğu, kısa sürede milyar dolarlık değerlere ulaştırdığı girişimler olduğunu biliyoruz. Teknolojinin her boyutunda benzer başarıların kazanılmaması için hiçbir sebep toktur.

İnsansız hava araçlarında, bugün hedeflerine yürüyen bir avuç insan sayesinde aynı alanda dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdik. Benzer bir başarıyı otomobilde ve uçan arabalarda yakalayacağız. 

Ülkemizde bazılarının hala milli teknoloji hamlelerini küçümsediklerini ellerinden gelse yok etmeye niyetli olduklarını takip ediyoruz. Teknolojinin hızına yetişmek artık bir mecburiyet halini almıştır. Türkiye'nin teknolojiyi tasarlayan, geliştiren, üreten bir ülke olması gerektiği konusundaki ısrarın gerisinde bu hakikat var. 

Bugüne kadar gençlerimiz onlara güvendiğimiz hiçbir konuda bizi mahçup etmedi. İnşallah bundan sonra da sizler başarılarınız ile bizi gururlandırmayı sürdüreceksiniz. Bizim medeniyetimiz insan, ilim, irfan, hikmet medeniyetidir. Teknolojiye gönül veren gençlerimiz bu alanın neresinden ilerlerse ilerlesinler önleri açıktır. Unutmayın. Bu dünyada herkese yer var, yeter ki hayal edin. Çok çalışın, azminizi asla kaybetmeyin. Bu emeğin sonu mutlaka başarıya, zafere çıkar. Türkiye'nin hedeflerine ulaşmak için tasarlayan, üreten, geliştiren, somut neticelere ulaşan başarılı insanlara ihtiyacı bulunuyor. Bizim gençliğimiz bunları yapar ve yapacaktır. 

Her şeyin ideal olduğunu da söyleyecek durumda değiliz ama sizlere destek olmaya kararlıyız. Eksikler varsa tamamlarız, ihtiyaçlar varsa giderir, engeller varsa kaldırırız. Yeter ki siz mücadele etmekten vazgeçmeyin. Bu duygularla bir kez daha Teknofest yarışmalarında dereceye giren gençlerimizi tebrik ediyorum.