Liderleri buluşturan TRT World Forum 2022 “Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar” temasıyla İstanbul’da başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da TRT World Forum'unda önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:


"Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Tahıl krizini çözmek amacıyla Putin ve Zelenskiy ile görüşmem olacak. 

Forumun küresel çapta insani ve diplomatik anlamda önemli bir noktaya geldiğini görüyoruz. Medya, siyaset insanlarımıza şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Forumu'n hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Önce insan ilkesinden hareketle, gerçekleştirdiği projelerle yok görünenleri gösteren TRT misyonunu başarı ile yerine getirmektedir.

Amacımız ülkemizle birlikte tüm dünyada iyinin, doğrunun ve hakikatin sözcülüğünü yapmaktır.

Son yıllarda her alanda olduğu gibi yayıncılık alanında da çok ciddi mesafe aldık.

TRT sessiz yığınların gür sesi misyonunu başarıyla yerine getirmiştir. TRT, egemen medya düzenine karşı farklı bir alternatif olmuştur. 

Bir dönem yabancı dizilerin istilasına uğrayan ülkemiz, bugün dünya çapında yapımlara imza atıyor. Her yıl ülkemizi ziyaret eden 50 milyon insanın önemli bir bölümünü Türk dizilerinden etkilenenler oluşturuyor.

Türkiye'nin Türkiye'den daha büyük olduğu gerçeğine her yurt dışı ziyaretimizde şahit oluyoruz. Artık hiç kimsenin dünyanın herhangi bir yerindeki sorunu görmezden gelme lüksü yoktur.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya-Ukrayna savaşı can kayıplarının yanında, bölge ve dünya için insani ve politik ciddi maliyetler oluşturdu. Kritik ürünlerin sevkiyatının durması küresel çapta gıda krizine neden oldu.

TAHIL KRİZİ

Bu krizi çözmek amacıyla pazar günü Sayın Putin'le görüşmem olacak. Aynı şekilde Sayın Zelenskiy'le görüşmek olacak. Amacımız tahıl koridorunu güçlendirmek.

"İDDİAMIZ DA GÜCÜMÜZ DE BÜYÜK!"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "Bu yıl altıncısı düzenlenen TRT World Forum, organizasyonu 9-10 Aralık tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek. Bugün başlayan organizasyon 40 ülkeden 100'e yakın uluslararası bilinirliği olan konuşmacı katılım sağladı." açıklamasında bulundu.