Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı'nda, Malazgirt Zaferinin 949. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda konuştu.

Erdoğan, etkinlikler kapsamında bir konuşma yaptı:

Sizleri bu anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Dün Ahlat'ta ecdadın mezarlarını ziyaretle başlayan ve gece geç saatlere kadar süren yoğun bir program icra ettik. Gençlik Kampımızın açılışını gerçekleştirdik. Okçular Vakfımızın etkinlik alanında gençlerimizin maharetlerine şahit olduk. Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bölge valilerimizle bir araya geldik. Bu tür toplantıları Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde her fırsatta tekrarlayacağız. 

"BİZANS ZULMÜ BU FETİHLE SONA ERMİŞTİR"

Malazgit Zaferi kendi kendine ortaya çıkmış değildir. Kutlu zaferin gerisinde azim ve kararlılık vardır. Türk ve dünya tarihinin dönüm noktalarından birini temsil eden bu zaferin ardından Anadolu'nun fethi gerçekleşti. Fethetmek Allah'ın emrettiği adaleti o beldede hakim kılmaktır. Rumlar dışındaki bütün milletlere, bilhassa Ermenilere ve Süryanilere karşı acımasız bir inkar ve asimilasyo politikası uygulayan Bizans zulmü bu fetihle sona ermiştir. 

YUNANİSTAN'A TEPKİ

Türkiye hakkı olan neyse alacak, taviz vermeyeceğiz. Ege'de sahte kabadayılık peşinde koşmaları mezarlıkta ıslık çalma psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değil.

Hiçbir zaman zalime boyun eğmedik. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi çirkin kumpasa yönelirlerse yönelsinler. Her defasında milyonları karşılarında bulacaklar. Türkiye artık sabrı sınanacak bir ülke olmadığını herkes görecek. Yaparız diyorsak yaparız. Bedeli ne ise öderiz. Çünkü biz bu topraklarda misafir değiliz. Bu toprakların üstünde ne varsa altında yatanların eseridir.

KARADENİZ'DEKİ DOĞALGAZ KEŞFİ

Karadeniz'deki doğal kaynaktan elde edilecek her gelir, ülkemizin hedeflerine daha hızlı ulaşmasında kullanılacaktır. İnşallah yeni müjdelerle bu başarıyı çok daha ilerilere taşıyacağız. 

Editör: Haber Merkezi