Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, buradaki konuşmasında önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. 

Erdoğan, 1 Mart'tan itibaren ilkokullarda haftanın iki günü, 8. ve 12. sınıflarda ise seyretilmiş sınıflarda başlayacak yüz yüze eğitime dikkat çekerek, "Vaka sayısına orantılı olarak yeni adımlar atmaya devam edeceğiz. İnşallah en kısa zamanda öğretmen ve öğrencilerimizi buluşturmak için yoğun çaba sarfedeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bu okulları şehrimize kazandıran MEB ve hayırseverlerimizi tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Son 18 yılda hazırladığımız tüm bütçelerde aslan payını eğitim öğretime ayırdık. Ankara'da 7 bin 541 yeni derslikle toplam derslik sayımız 49 bin 700 ulaştırmış bulunuyoruz. Yeni dersliklerle 184 okulumuz daha tekli eğitime geçecektir. Böylece tekli eğitime geçme oranı yüzde 95'e yükselecektir.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI

Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenimizin daha atamasını yapacağız. Yolumuza çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Yeni 20 bin atamanın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. 

KORONAVİRÜS SALGINI

DSÖ bir açıklama yaptı, 2022'nin başında koronavirüsü inşallah, salgının sona ereceği beklentimiz var dedi. İnşallah dedikleri gibi olur. Bizim buna da hazırlık yapmamız lazım ama rehavete kapılamayız. Dünyada şu anda Türkiye aşılamayı en iyi şekilde yürüten ülke. Süreci kararlı, ciddi bir şekilde sürdürüyoruz. Gevşeme yok. Herhangi bir rehavet çökerse, altından kalkamayız. Salgının sebep olduğu sıkıntılara rağmen eğitim öğretimi ülke çapında kesintisiz sürdüren birkaç ülkeden biriyiz. Bu dönemde uzaktan eğitimi de başarıyla yürüttük. 1000'in üzerinde öğretmen ile çekimlerle 10 binden fazla televizyon içeriği oluşturduk. Uzaktan eğitimde EBA canlı dersleri devreye aldık. Canlı sınıf uygulamamızda günlük 3 milyon canlı ders kapasitesini yakaladık. 

YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

1 Mart'tan itibaren ilkokullarda öğrenciler haftada iki gün okula gidecek. 8. ve 12. sınıflarda seyreltilmiş sınıf uygulaması ile yüz yüze eğitime başlıyoruz. Vaka sayısına orantılı olarak yeni adımlar atmaya devam edeceğiz. İnşallah en kısa zamanda öğretmen ve öğrencilerimizi buluşturmak için yoğun çaba sarfedeceğiz.