Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

İhracat ve inovasyona önem veren şirketler salgın döneminde az hasar aldı. Geçtiğimiz yılı 169,5 milyar dolar gibi bir rakamla kapatmayı başardık. 2020'nin son ayında tüm zamanlarına ihracat rekorunu kırdık.

İhracatın ithalatı karşılama oranı altın hariç tutulduğunda yüzde 85,6 düzeyinde gerçekleşti. İhracatçı sayımız 87 bin 400'ü aşarken, geçen yıl 18 bin123 firmamız ihracat yaptı. 

Ağustos ayında devreye aldığımız Kolay İhracat Platformu etkin hizmetler vermektedir. Yurt dışı lojistik merkezlerini destekleyerek ihracatçılarımızın tedarik ve dağıtım süreçlerine katkı sağlıyoruz. Yılın son günlerinde İngiltere ile imzaladığımız serbest ticaret anlaşması Gümrük Birliği'nden sonraki en önemli ticaret anlaşmamızdır. AB ile Gümrük Birliği anlaşmamızı güncelleme çalışmalarımız sürüyor.

Salgın sürecinde küresel ticaret, turizm başta olmak üzere ekonomilerde tarihi daralmalar yaşandı. Böyle bir konjonktürde Türkiye olarak sosyal büyümeyi ve ekonomiyi destekleyecek tedbirleri hızla devreye aldık. Son 18 yıldır eğitimden sağlığa, adaletten sosyal güvenliğe kadar vatandaşımızın hayatına dokunan alanlarda gerçekleştirdiğimiz reformlar ülkemizi diğerlerinden ayırdı.

Türkiye salgın sonrası döneme güçlü bir aktör olarak girecek. Yurt dışındaki yatırımcıların Türk varlıklarına olan talebi de artmaya başladı. Türkiye'ye güvenen yatırımcılar bundan sonra da kazanmaya devam edecektir. Ekonomimizin kaliteli bir büyüme yapısına kavuşmasını amaçlıyoruz. Bu doğrultuda yeni hamlelerle Türkiye'yi küresel değer zincirinin önemli bir oyuncusu haline getireceğiz. Yatırım ortamının daha da iyileştirilebileceği bir ortamın tesisi için gereken tüm adımları atacağız.

EKONOMİ VE HUKUKTA REFORM MESAJI

Yakında bu reformları yakında kamuoyuyla paylaşacağız. Ekonomide bu sene temel hedeflerimizden birisi fiyat istikrarını sağlamak olacaktır.

"YÜKSEK FAİZE KARŞIYIM"

Yüksek faize karşı olduğumu söylemem boşuna değil. Yatırımcı ve girişimciler faiz yükü altında eziliyor. Bu bankaların sizi nasıl sömürdüğünü biliyorum. Arkadaşlar beni dinlerler, dinlemezler ben bunlara karşıyım. Bunlarla mücadelemi de sonuna kadar devam ettireceğim.