Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bir gün gecikmeyle gerçekleştirdiği grup toplantısında bir kez daha İdlib konusunu gündemine aldı. 'Rusya'yı insani hassasiyeti kabul etmemekle' eleştiren Erdoğan, Suriye'deki en büyük sıkıntının 'hava sahası kullanımı' sorunu olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı ayrıca, "Gözlem kulelerini kuşatanlara verdiğimiz süre doluyor" uyarısında bulundu.

'Dirsek dirseğe oturdular'

Ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Şu anda Apo'nun ortaklarıyla da zaten ortaklığı var. Yürüyüşleri beraber yaptılar. Ankara'dan İstanbul'a beraber yürüdüler. Bunla da kalmadılar AP'de dirsek dirseğe oturdular, oradan da yine ülkemize saldırdılar. Bunlarda bu ülkenin menfaatlerini savunmak diye bir şey yok. Kalkıp da AK Partiyi AP'de Türkiye düşmanlarına şikâyet etmek kadar alçalmak olabilir mi? İşte millilik, yerlilik derken savunduğumuz ama gayri millilik derken işte temsilcisi bunlar" sözlerini kaydetti.

'Kitaplar en önemli yol arkadaşım'

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

Grup toplantısının başında doğum günü kutlanan Erdoğan, "Çocukluk yıllarına beni götürmesi bunun yanında da tercih edilen yanındaki birkaç anekdot çok çok önemliydi. İşte bu simit idi, kitaptı, bu suydu. Bunların üçü çocukluk yıllarımın en önemli başlıklarıydı. Sınıfımdaki bir arkadaşımın kitapevleri vardı. Kütüphaneme aldığım ilk eserin taksitlerini kitap ve su satarak ödemiştim. O günden bu güne de hamd olsun bu şekilde yürüyerek geldik. Arkadaşlarım bunları güzel tespit etmiş yakalamış ve anneciğimin evdeki makinesinde komşulara diktiği elbiselerle, bana vermiş olduğu üç beş kuruşla haftayı doldurup giderdim. Böyle başlayan bir hayat ve şimdi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bu dev kütüphane ile tırmandığımız dev nokta. Şüphesiz ki kitap bizim için en önemli yol arkadaşım. Unutmayalım ki her kitap bir alimdir."

"Merhamet, sevgi, kardeşlik, dayanışma iklimi olan bu mübarek ayların ne kadar hakkını vererek yaşarsak önümüzdeki meselelerin üstesinden kolayca gelecek gücü de kendimizde bulabiliriz. Çevremizde tek bir garip, gözü yaşlı, kalbi kırık insan varsa ne bu mübarek ayları ne bu mübarek geceleri hakkıyla değerlendirebilmiş olamayız."

"(Depremzedelere ilişkin açıklama) İlk etapta dönüştürülmesi gereken konut sayısı 6 milyon 700 bin. Hedefimiz her yıl 300 bin yeni konut inşa etmek."

"Elazığ'da 19 bin 180 bin, Malatya'da 4 bin 432 yeni konut yapılması gerektiği ortaya çıktı. Şu ana kadar Elazığ'da 960, Malatya'da 678 konutun inşasına yıl sonunda teslim edilecek şekilde başlandı."

"Vatandaşlarımızdan risk seviyesini hemen tespit ettirip depreme dayanıksız olanları süratle dönüştürmelerini özellikle bekliyoruz."

"Elazığ Malatya depreminin ardından Ak Parti meclis grubu olarak başlattığımız yardım kampanyasında yaklaşık 1 milyon 600 bin lira toplandı. Grup yönetimimiz bu parayı AFAD hesabına aktaracak."