Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadele zirvesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya süreci iyi yönettiğini söyleyerek sağlık çalışanlarına da teşekkür etti. “Takdire şayan fedakarlık gösterdiler” diyen Erdoğan'ın o sözlerinden sonra, Bakan Koca gözyaşlarına hakim olamadı.

'Onların söylediklerine uymalıyız'

Erdoğan, "Bütün doktorlarımız, hemşirelerimizden, sağlık çalışanlarımıza kadar tüm personel koordineli ve birlik içinde çalışıyor, hepsine teker teker teşekkür ederiz. Takdire şayan fedakârlık gösterdiler.

En riskli meslek olmasına rağmen hepsi görevlerinin başında fedakârca çalışıyorlar. İlk andan itibaren doğru bilgiler ile kamuoyunun aydınlatılmasına katkı sağladılar. Sağlık Bakanımız da bu süreçte gece gündüz demeden onlarla birlikte çalıştı. Bizler onların söylediği her kelimeye harfiyen uymalıyız" diye konuştu.

Gözyaşlarını tutamadı

Erdoğan’ın bu sözleri üzerine duygulanan Bakan Koca, gözyaşlarını tutamadı. Toplantıda söz alan 85 katılımcının her biri de sözlerine başlarken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi