Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasıyla ve Lütfi Elvan'ın yerine atanmasıyla ilgili Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'den çarpıcı bir yorum geldi.

Selvi, "Erdoğan’ın öngörülemez liderliği" başlıklı yazısında "27 saatin sonunda Erdoğan öngörülemez bir lider olduğunu gösterdi. Berat Bey’in istifasını kabul ederken, yerine tecrübeli bir isim olan Lütfi Elvan’ı atadı" derken, ekonomiye el koyduğu yorumunu yaptı.

Yeni dönemde Cumhurbaşkanı Edoğan'ın ekonominin içinde daha fazla yer almasının beklendiğini vurgulayan Selvi'nin yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

- Erdoğan, AK Parti’nin ilk döneminde Avrupa Birliği ile ilişkilerin geliştirilmesi, askeri vesayetin geriletilmesi ve demokratikleşmeye öncelik vermişti. O dönemde AK Parti’nin siyasette tutunma yıllarıydı. Erdoğan bir anlamda buz kıran oldu. AK Parti gemisine yol açtı. Sonunda güvenli limanlara ulaşmasını sağladı. Yakın zamanda ise ağırlığını Suriye’de Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtları, Libya ve Doğu Akdeniz gerilimi, Azerbaycan-Ermenistan savaşı başta olmak üzere uluslararası krizlere vermişti. Ancak Erdoğan’ın en önemli vasfı, güçlü bir siyasetçi olması. Şimdiye kadar girdiği seçimleri kazanan ve AK Parti’yi 18 yıldır iktidarda tutan bir lider.

- Erdoğan, ekonominin seçmen tercihlerinde ne kadar belirleyici olduğunu bilen bir siyasetçi. Demirel’in deyişiyle, “Tencerenin götürmeyeceği iktidar yoktur”. Ayrıca AK Parti’nin yüzde 50’lere ulaşıp girdiği seçimleri kazanmasında ekonominin payı büyük. O nedenle Erdoğan’ın yeni dönemde daha fazla ekonomiye zaman ayıracağı söyleniyor. 

- Erdoğan’ın özellikle son dönemde zamanının büyük bir bölümünü ekonomiye ayırdığı ifade ediliyor. Yeni dönemde ekonomiyi Lütfi Elvan yönetecek. Naci Ağbal, Merkez Bankası Başkanı olarak fiyat istikrarını sağlamaktan sorumlu olacak. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan her zamankinden daha çok etkin olacak.

Editör: Haber Merkezi