Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Antalya İl Teşkilatı Toplantısı'nda konuştu.

ANTALYA ARTIK KÜRESEL ÖLÇEKTE DİPLOMASİNİN MERKEZİ OLACAK

Salgına rağmen Antalya büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Dün de birçok küresel misafirin karılımıyla Antalya Diplomasi Forumu'nun 1.'sini düzenledik. Antalya artık küresel toplantıların merkezi haline geldi.

İNGİLTERE VE HOLLANDA DA KISITLAMALARI KALDIRACAK

Salgının olumsuz etkilerini kırmada, uluslararası bir standart haline gelen aşılama çalışmaları son hızla devam ediyor. Turizm sektörümüz bakımından kritik öneme sahip ülkeler, yavaş yavaş seyahat sınırlamalarını gevşetmeye başladı. Salı günü itibarıyla Rusya yasakları kaldırıyor. Rusya'dan da turistler Antalyamıza akmaya başlayacak. Almanya da yine aynı şekilde kaldırdı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüşmelerimi yaptım orası da inşallah kısıtlamaları kaldıracak. Hollanda'dan da olumlu sesler aldık. İnşallah diğer yerlerden de bu sesler gelecek. Bizim niyetimiz samimi. Biz tüm insanlığa kapılarımızı en güzel şekilde açtık.

HEDEFİMİZ 70 MİLYON TURİST

Geçen yılı 16 milyon turistle kapatmışız. Bu yıl inşallah daha fazlası olacak. Hedefimiz 2019'daki 52 milyon turist sayısını yeniden yakalayıp ardından 70 milyon turist sayısına yükseltmek istiyoruz.

ANTALYA GİDEREK TÜM DÜNYANIN GÖZ BEBEĞİ HALİNE DÖNÜŞÜYOR

Antalya aynı zamanda ülkemizin en güzel şarkı şehirlerinden birisidir. Aynı zamanda en önemli tarım şehirlerinden biridir. Salgın döneminde tarım üretiminde ve gıda sanayinde kendi kendine yeterli olmanın ehemmiyeti ortaya çıktı. Bu şehir sadece bizim değil giderek tüm dünyanın göz bebeği haline dönüşüyor. Antalya'ya bir gelen bir daha burayı unutamıyor.

ANTALYA'DA YEREL YÖNETİMDE DURUM İÇ AÇICI DEĞİL

Antalya'da hükümet yatırımları konusunda en küçük gerileme söz konusu değil ama yerel yönetimde durum iç açıcı değil. Yerel yönetim hizmetlerinde Antalya hizmet fakiri bir şehir durumuna dönüştü. Belediye yönetimi değişen pek çok yerde olduğu gibi burada da bırakınız yeni yatırımları eskiden tamamlananların işletmesi dahi yürütülmemektedir. Büyük şehirde ve ilçelerde muhalefette olduğumuz her yerde olduğu gibi Antalya'da da milletimize karşı sorumluluğumuzun, siyasetin gereğini yerine getirerek, karşımızdaki bu fotoğrafı halkımızla paylaşmalıyız.

"Bu kadar güzel bir şehrin hizmete ihtiyacı var, bu hizmeti de AK Parti'den başkası getiremez"

Antalya, AK Parti'nin yüzde 20'den yüzde 50'lere geldiği bir yerdir. Biz bir parti tüzük kuruluşu da değiliz. Biz bir davayız. Bu davanın mensubu olanlar birbirinin aleyhinde konuşamaz. Bırakın gidenler gitsin. Bu kadar güzel bir şehrin hizmete ihtiyacı var. Bu hizmeti de AK Parti'den başkası getiremez. Ülkemizdeki 26 milyon hanenin her birine ana kademe teşkilatlarımızla, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla mutlaka gireceğiz. Muhalefet partilerinden hiçbirinin eser ve hizmet siyasetine örnek oluşturabilecek vizyonu olmadığını anlatmalıyız. 

CUMHUR İTTİFAKININ DERDİ VAR: VATAN, MİLLET

Dağdaki teröristlerle bir ve beraber olanlara benim milletimin yol vermesi mümkün değildir. Mehmetçik'e kurşun sıkanlarla beraber olanlarla siz beraber olacak mısınız, onlara oy verebilecek misiniz? Biz Cumhur'un sesiyiz, bu yola böyle çıktık. Bizim bu ülkede yapacağımız yatırımlar çok. Cumhur İttifakı'nın bir derdi, bir aşkı var. Biz vatan diyoruz, biz millet diyoruz. 

YARGI, YANLIŞ YOLLARA SAPANLARA HESABINI SORACAKTIR

Gezi'de mesele ağaç değildi, 17/25 Aralık'ta mesele hukuk değildi, 15 Temmuz'da mesele Türkiye'ye sahip çıkmak değildi. Son 8 yıldır kesintisiz yaşadığımız saldırılarda hedef doğrudan Türkiye'ydi, Türk milletinin istiklali, istikbali, kazanımları ve kazanacaklarıydı. Bu süreçte gece yarısı bildirilerinden terör saldırılarına, suç örgütleri mensuplarından provokatif eylemlere her aracı kullandılar. 100'e yakın emekli amiralin hesapları soruluyor. Senin bu milletle, devletle ne işin var. Siz bu yanlış yollara saptıkça, bu ülkenin yargısı bunun hesabını sizlere soracaktır. 

PROVOKATİF SALDIRIYI EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE KINIYORUZ

(İzmir HDP binasındaki saldırı) Provokatif saldırıyı en şiddetli şekilde kınadık, kınıyoruz, benzerlerini de kınayacağız. Saldırganın en ağır cezayı alacağına inanıyoruz. Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkarılacak.

AKINCI DÜNYADA İKİ YA DA ÜÇ ÜLKEDE OLACAK

Biz savunma sanayimizin yüzde 20'sini üretirken şimdi yüzde 70'ini üretir hale geldik. Şimdi de AKINCI'yı üretiyoruz. Dünyada iki ya da üç ülkede olacak. Harp sanayimizde savaş uçaklarımızı da yapacağız. Tüm bunlar oldukça birileri yerinde duramıyor. 

Editör: Haber Merkezi