Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı saat 16.05'te başladı. Kritk toplantı 3 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs gündemine ilişkin sıkça merak edilen "Kısıtlamalar esnetilecek mi?" sorusuna açıklık getirdi. Öte yandan Erdoğan Gara operasyonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

NORMALLEŞME SÜRECİ BAŞLIYOR

İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI

Kısa çalışma ödeneği Mart sonuna kadar uzatıldı. 

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Gübre desteklerini yüzde yüz artışka iki katına çıkartıyoruz. Organik gübre kullanan üreticilere dekara 20 liraya yüseltiyoruz

RESTORAN VE KAFELER AÇILACAK MI?

İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

GARA'DAKİ PKK KATLİAMI

Türkiye 40 yıldır bölücü terör örgütüyle mücadele eden bir ülkedir. Bu süreçte terör bataklığını kurutmaya çalıştık. 1990'lı yılların ortamında terör örgütü, hem kamu hem de sivil vatandaşlarımıza karşı acımasız saldırılar gerçekleştirmiştir. Ayrım gözetilmeksizin herkes hedef alınmıştı. Terör örgütü, bölge ülkelerin ve küresel güçlerin hedefine geldi. Sınırlarımız içinde kapsamlı terör operasyonları yürütülmüştür. Türkiye üzerinde hesabı olan çevreler 2013 yılından itibaren PKK'yı yeniden harekete geçirdiler

Milletimiz birlik ve beraberliğinde sahip çıkarak örgütün hedefine ulaşmasını engellemiştir.Hiçbir insanımızın kanı dökülmesin, analar ağlamasın,  çocuklar ağlamasın diye her türlü gayreti ve samimiyeti gösterdik.

Bu dönemde terör meselesini suhuletle çözüme kavuşturmak için tüm risklerini göze alarak çeşitli adımlar attık. Milletimizin birliğine, ülkemizin bütünlüğüne göz diken çevrelerle birlikte hareket eden terör örgütü yeniden eylemlere başladı.

Türkiye'ye terörden darbeye her yönetimi kullanarak diz çöktürmeye çalışanlara karşı milletimiz canı pahasına sahip çıkarak tarihi bir ders vermiştir.

Güney sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu kırmak için de çok sayıda harekat gerçekleştirdik. Bu harekatlar sayesinde Suriye sınırlarımızın önemli bir bölümünü güvenli hale getirdik.

Sur, İdil, Cizre, Silopi, Nusaybin, Derik, Dargeçit ilçelerimizde yaşanan hadiseler güvenlik kuvvetlerimiz müdahalesiyle bastırılmıştır. Sınırlarımız içerisinde kapsamlı terör operasyonları yürütülmüştür.

"ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 17 BİN 750'Yİ BULDU"

Ülkemizin Temmuz 2015 yılından bugüne kadar sınırları içinde ve dışında yürüttüğü operasyonlarda verdiği şehit 401 asker, 403'ü jandarma, 116'sı güvenlik koruyucusu olmak üzere toplam 1259'dur. Yine bu dönemde terör örgütlerinin saldırılarında 770 vatandaşımız hayatını kaybederken 5 binin üzerinde vatandaşımız da yaralanmıştır. Yurt içinde ve yurt dışında toplamda 12 binin üzerinde terörist imha edilmiştir. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 17 bin 750'yi bulmuştur. Elbette tek bir şehidimizin tırnağını bile bu teröristlerin topuna birden değişmeyiz.

Türkiye'nin kimi vakit tarihiyle, kimi vakit politikalarıyla yargılamaya kalkanların geçmişi ve bugünü tertemiz değildir

Ezanımız, bayrağımız, vatanımız başta olmak üzere kutsallarımız söz konusu olduğunda gözümüz dünyayı görmez. Hiçbir zaman eğilmedik, hiçbir zaman teslim olmadık. Terör örgütünü kınamayan hiç kimse kendini bu ülkenin siyasetçisi, bu ülkenin partisi olarak tanıtamaz. 

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA GARA TEPKİSİ

CHP'nin başındaki adamcağız böyle sorular soruyorsa biz bunun arkasında başka bir kasıt ararız. Biz milletimizle birlikte gerektiğinde 7 düvele meydan okuyarak bu harekatı gerçekleştirdik. Türkiye'nin terör örgütlerine karşı mücadelesine destek vermeyenlerin bize parmak sallamaları midemizi bulandırıyor. İlk seçimde bu zat hak ettiği dersi alacaktır. 

CHP'nin başındaki adamcağız hayatının bir bölümü memuriyetle, diğer bölümü siyasetle geçmiş, kasetle geçmiş olsa da CHP'nin genel başkanlık koltuğunu cebren ve hile ile işgal etmiş biridir. Söylediklerine bakarak bu zatın PKK terör örgütünün nasıl alçak bir yapı olduğundan, kimlerden destek aldığından habersiz olduğunu anlıyoruz.

Yine bu zatın terörün uluslararası boyutundan, terör örgütlerinin uluslararası alanda nasıl aparat olarak kullanıldığından zerre kadar malumatı olmadığını görüyoruz.

Editör: Haber Merkezi