Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada Suriye meselesinin Türkiye için sınırları genişletme meselesi olmadığını söyledi

-4 milyon mülteci sınırımıza doğru yürüyor. 1.5 milyonu sınırımızda. Güvenli bölge oluşturalım diye çalışmaları yürütüyoruz.

-Merkel'e dedimki bana büyük destek sözün var. Söyleye söyleye 25 miilyon avro vereyim dedi. Sonra Kızılhaç'a vereceğini ordanda Kızılay'a aktarılır dedi. Tabi böyle bir şey olmadı. Merkel'i tekrar aradım para hazır verecekseniz verin, vermeyecekseniz mületcileri size yollayayım 100  milyon avro verelim dedim. Merkel onuda istemem dedi.

-Biz sadece sınırlarımızı teminat altına almak istiyoruz. İdlib'deki bu mücadeleyi sürdürmemeizin nedeni insanların muhattap kılındıkları acımasız nedenlerden dolayıdır.

-Biz sınırlarımızda terör örgütünden arındırmazsak bize sorun olacak. Karşımızdaki seneryounun asıl hedefi Suriye değil Türkiye'dir.

-Suriye'De eğitilmiş tetrosirt 40 bin ile 60 bin kişi arasında. Eğer suriyedeki mücadelemizi dvam edemezsek bu terösritler ülkemize gelir. Esed gibi rejim varsa nasıl barınızırz Türkiye'de

-Türkiye'nin Suriye'de ne işi var sorusunu soronlara ilişkin Erdoğan, "Terör örgütlerine teslim mi olalım boyun mu eğelim birliğmize göz dikenlere diz mi çökelim. Bizim gidecek yerimiz mi var. Milletimin ferdinin her birinin bir yere gidecek yeri yok. Ülkemize devletimize vatanımıza sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Hangi bedeli ödememiz gerekiyorsa ödeyeceğiz. Şehitlerimiz yüreğimizi dağlıyor. Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak.. Şehitlerin ailelerine şahsım ve milletim adına baş sağlığı diliyorum.

-Bu durumun sonuçlarına katlanacaklar.

-Bize verilen sözler tutulmadı. Ne Rusya ne de Amerika veriği sözleri tuttu. PYD terör estiriyor. Biz yazılı imzamızı aldık. Bize hiçbir destek verilmiyor. Aylar önce dedik kapıları açmak zorunda oluruz diye, inanmadılar. 18 bin kişi gitti, bugün 25 bin 30 bini bulabilir. Biz bu kapıları bu süreçte de kapatmayacağız. Avrupa Birliği'nin sözünde durması lazım. Biz bu kadar mülteciyi bakmak zorudamıyız. Paylaşımda bulunmalasınız bulunmazsınız kapıları açarız dedik, açtık.